Mungkinkah nanti hati tertinggal di Malaya , atau dibawa pergi belayar

Hamboiiii sangat kan tajuk post like seriously marilah berjemaah piat telinga saya haha

Well its been a while for everything , 

that finally I am writing a blog post leisurely through Google Chrome tanpa perlu menunggu masa masa tertentu ( sebab web kena virus like from February / March lepas namun wanita ini masih gigih menunggu Internet Explorer yang berfungsi dengan kelajuan  -890982km seminit hambekk kau negetipp aku bagi , namun alhamdulillah okhirnya ( read akhirnya dengan mulut berbentuk ikan kapi kapi bhahahhaha mana datang ikan kapi kapi najwa please ) 

LAPTOP BABY BLUEEEY DAH FORMAT * selama ni takde pun panggil baby blue siap dengan tangan saiz anak panda ini menampar keyboard sebab lambat load * , sebabkan dah format , kita baby kan sekali dia ni ( saya nak bawak awak belayar jauh , signify saya tulis assignment Corpus Legislative acah acah dah baca buku perempuan ni tau ) ahah. Oh wells , you've been doing so well for this one / two year. * pat skrin laptop sambil berjanji tidak akan lagi mengasarinya hahaha takde lagi berdusta ayat kaaaau anis najwa * 

These whole 2 3 weeks had been so hectikus from packing to visa from satisfying Malay foods craving ( namun lontong masih dalam wishlist ) to mengeluh jari sakit balas whatssap , I could barely remember what steps I took in this journey. Takpelah , habiskan satu satu , ada masa iols update ( acah acah reader lapan ribu )

Kalau ikut JPA , Fly RABU ni . This Wednesday , 17 September 11.40 malam. 
Kalau ikut MAS , Fly KHAMIS ni . waktu yang sama namun tarikh kalau sama tu , takdelah khamis ye dak? guling seperti panda tersedak biji durian. Hambar.

pastu kenfius. haha. Puan Nurul nak anak dia fly Khamis. Oh wells she seems like " Rabu ni ke fly ? " nada ibu risau. Aku di sebelah tangan ( on the other hand hahah literalis bahasa ) taktahu macam mana nak console emotion orang sekeliling sebab feeling belum dapat ( like confirm flight ni bila , apa itu ini bila , barang banyak nak tambah namun beg sudah lebih muatan yang di limitkan <-- tolong nangiskan )

Tapi JPA dah awal awal kata , ikut kata JPA * muka tawadhu *

I was wandering around the house when my brothers slept early than usual and goes meowing on the bed and lying on their body ( bothersome gila kannnnn kakak camni ya Allah ) and constantly kacau their sleep with nada kucing gatal , kucing lapar , kucing takde hala tuju , kucing cari anak yang hilang hahahahhahahha annoying sangat weh aku kenapa. And sambil tu mumbling sensorang " Nanti akak meow fly takde siapa nak meow meow dah " lols.

I will miss my serabut time bila ayah suruh cari beg ngaji ayah , kunci kereta , baju hujan. Hahah sumpah haihh serabut I am never good with searching and I wish to have sensors on evey single item in the house. 

I will miss my sister like the only gossip partner. Partner gaduh partner suka beli makanan then makan dalam kereta partner gelak gelak sebab dua dua kenkadang nafsu syaitan hahaha. Partner yang aku bahaskan diri Kita - Kau. Kalau tetiba bahaskan diri Aku pepagi mamai , mesti rasa macam pehal aku kasar sangatttt ni hahha. 

I will miss my time with my big brother hantar / jadi driver / tukang mengecilkan ketebalan purse ; lols bila takde my sister and my big brother home , I'll shut myself off in the house and can bare not going anywhere for a week because personally I loathe driving. Like LOATHE degree maha hebat punya tak suka haha. 

Semalam tengok ibu pasang benang dekat mesin jahit pastu amaze waa waa waaa ( like literally amaze with all the woaa woaaa hahah daebaks siap sambil tepuk tangan ) . Oh wells ibu mesti risau anak dia ni jahit baju tak berapa nak reti , dulu dia pernah cakap , takdelah dulu . Beberapa hari lepas gak

" Nanti anak kau nak fly entah entah hantar baju dekat rumah neneknya suruh menjahit "

ekekeke. Bunyi macam nak bagi kahwin * tersedak * hahah

Esok nak pusing rumah , kah kah gaya tawapp ka'bah perempuan ni. Dah nak acah acah throwback nangis tepi semak sebab kena marah dedulu. Sekarang nak nangis pun takde ruang privasi aicewahs. Nak ambik gambar pokok sebab nanti rindu pokok boleh tengok gambar BAHAHHAH SELAMA NI NAK SIRAM POKOK PUN MALAS APAHAL KAU NAK RINDU POKOK

bakal rindu semuanya. Semuanya. 

Apakah mungkin hati dibawa belayar , atau kekal tinggal di Malaya ?

* lagu Puteri Gunung Ledang *

No comments: