Aimi Zahraa Nazari, Beautiful 18th :)

Idk if I'm kinda like forced to do this because she remembered me to do so 

" Kak Anis, jangan lupa blog post satu " eh eh cam order kedai mamak pulak diaaaaa. haha.

30TH SPETEMBER 2013 :)





Yesterday when I was inside my history class - bosan bosan tunggu test habis pukul berapa - I scrolled down the message conversations I had with my sister - my family : sebab aku jenis yang simpan mesej family. Delete mesej kawan. Hahh camtu. So when I go through the text balik , one thing that feels so awkward is my kata ganti nama that I used whenever I'm talking to her. 

Guess what? 
Guess what? 

Teheee, first of for most, meskipun saya kakak yang sulung ( sulung aaaa selepas abang ) haha. I never never ever possessed the character as a kakak should be . So mungkin kerana itu , saya membahaskan diri sendiri terhadap the only adik perempuan yang saya ada sebagai " KITA " 

KITA okayyyyy. 

Contoh ayat : " Tahu rasanya. Kau bila tahu ? Jap jappp. KITA ada nombor celcom jugak :p " <-- bersama smiley . Mesej bertarikh 11-09-2013

And somehow macam mana awkward sekalipun - memang takkan aaaa tetiba aku nak bahaskan diri sendiri as " Kakak " lols. But towards the boys yang bawah bawah , aku possesive sikit " Akak " * bunyi kucing * haha. 

" Kak Anis, yg kau ckp psl kata ganti diri tu kan, 'kita' suits you better. sounds cute... " Pandailahhh kau bodek. haha. Mesej bertarikh 28 -09-2013

To you girl, despite berapa banyak sisters yang kita ada , you're the only one yang at the end of the day - understand me inside and outside. Yang kita rasa kita boleh email gambar lelaki yang kita fangirling all these days - supaya rasa macam adalah sisters gossip cemtu . Ehehehe. Yang bagi moral support - yang tahu bile kita sedih - yang tahu the right time to give moral supports - yang akan nangis sama sama bila kita ada hardship - meski jarak jauh pisahkan kita aicewoh. haha. Yang tak kisah spend topup malam malam gayut dengan kakak sendiri - yang cengeng - yang ikut jejak langkah kakak sendiri ambik law ( kaitan ) haha. Yang undeniable kita akan sama sama rasa apa yang kau rasa - Yang selalu gaduh kalau jumpa - Yang kita angkut pergi mana mana , shopping semua - yang tahu in detail acane driving skill akak dia ni - Yang lebih pandai tuang minyak kereta daripada kakak dia - Yang selalu disalah tafsir sebagai kakak -Yang berangan nak ada driver sebab dia taknak bawak kereta - Yang selalu setia kritik fashion sense kakak sendiri - Yang dalam diam , seorang yang sangat rajin orangnya -Yang garang macam mak singa? 

Hahah. You're basically everything for me. * guling guling *

On your 18 th birthday - 


Selamat Hari Jadi Aimi Zahraa Nazari. Be strong that what you're yesterday. Be happy . Ignore the shits. Sebab jadi ignorant tu bliss. May Allah bless you everyday - in every single thing. In everything. Bless you with good health. Infinities of wealth. Eternal happiness. Good luck for your future undertakes :') Moga jadi anak yang solehah, adik yang baik ( ekekeke ) , kakak yang lemah lembut seperti kita ( gelak volume duapuloh )

When you feel so down ? Knowing people surround you disappoint you ; just know , ramai lagi yang sayang. Well even though the distance meant something , it doesn't lessen our love towards you. 

Sebab ayah ada , ibu ada , kitaorang 5 orang ( siblings ada ) , nenek , atuk , acik , pakcik makcik semua ada. Feel loved cenggitu :)

Allah , 
Kau permudahkan setiap urusan ahli keluargaku. Murahkan rezeki mereka. Berkati hidup mereka. Jauhkanlah mereka dari sebarang malapetaka. Berilah kemudahan dalam setiap urusan yang ditempuh.

The lines that I always said every morning inside every prayers. Sebut nama sorang - sorang. :')

A-level. University Applications.Part 1 : Personal statement.

Since love genre was too cliche and I can never tell how complicated it was. 
Since life genre was too congested - because I had lots to share. I can never tell from where it starts. 
Since I am too busy - or I am enjoying my life treat - so thats why I abandon this blog. 

Teneet, so I am gonna share for whom who happened to google stuff like - Personal statement , law students , university applications. This was just a rough ideas on how it goes.


University application - 90% done . Macam tak percaya dah habis buat personal statement dimana suatu masa dahulu - satu haprak idea tak datang - satu ayat pun tak lepas - dan akhirnya 46 lines out of the limit which is 47 lines. Mana datang ilham tu semua? Maka saya bersyukur dengan kurniaan Allah.

Oleh itu, saya ingin berkongsi sedikit ilmu bersama kalian - yang masih mencari-cari sinar ilham atau tidak mempunyai langsung idea camne nak mula. Lets start. 

So how to get ideas for personal statement? 

          If its me, the answer would because of I watched I Hear Your Voice - a korean drama. Nampak macam takde nak berkait sangat but I am inspired to write, sebab basically I Hear Your Voice , genre law bunuh bunuh revenge love semua - that was the start , for now, since I haven't send the applications to the respected uni's - so for the time being I can't share the essay . Sebab personal statement is something yang sensitive - it detects plagiarism ( meniru ) from any sources like personal statement dalam internet , or kawan punya.

             So my advice is not to give your friends baca your piece of work, sampai you hantar the application -  and sebenarnya its not recomended jugak untuk kita baca karangan orang lain untuk dapat idea sebab tendency untuk kita meniru sangat sangat tinggi. So let the idea come freely - doa didatangkan ilham. Jangan paksa diri - or else your piece of work would be macam, errr tak natural? . Kalau korang apply for other course - tengoklah cerita yang ada base base kerjaya korang. Err 

I've consulted my personal statement dengan mabecs ( the agent yang uruskan ) - moga dipermudahkan urusan. Moga di doakan juga :)

What to include inside your personal statement? * United Kingdom ( UK ) bound student *

The reason why I include UK sebelah tu sebab from what I see, US UK punya personal statement was a bit different , macam US ( as what I knew ) dia more or less macam cerita , but then for UK bound, since I've consulted the agents , dia bagitahu what are the do and dont's inside an essay. My first personal statement ( ps ) half of the lines were cancelled because I was telling stories - the start was perfect as what she said - and the rest , I need to change them. Masa tu rasa macam demotivated okayyy nak apply - sebab busy satu - second kita spur efforts on that kind of paragraph for weeks jugak - next seeing your lines were not accepted - and the agent wanted us to do it in two days - supaya dia boleh betulkan mana baik mana tak. Tapi I said to myself - you dah mula, habiskan dengan baik. So I did. And the next ps , alhamdulillah. Okay laa :3

Panjang pula merapu .

Ni semua yang aku share ni benda yang aku dah siap consult dengan agent Mabecs .

So things to include ( example me taking law )

- why ( because I wanted to serve the country bla bla bla tapi janganlah cliche macam ni , sebab apa je kerja dekat dunia tak serve their own country idok?   )

- whats your added value that you think can qualify you taking the course ( contoh buat law : I can debate ) * for this its important for you NOT TO ONLY STATE - saya pandai debate without anything to supports behind , so include aaa sikit participation in debate ke. Sama macam cakap : I am a kind hearted person . Kalau kita cakap ni je, HOW IN THIS WORLD PEOPLE WHO'RE READING THAT SURE YOU TU BAIK KE TAK, so support with little evidence. 

- topic disscussion ( this one is important if we're applying for top notch uni's and biasanya we need to understand like very deep into our topic disccussion, contoh ayat : These days , there were sparks of tensions that happened in the middle east country ..... * elaborate sikit * . For this part, use a first person language - like in my opinion, my point of view . Agent yang check tu kata - kita kena master thetopic - sebab contoh kalau nanti uni tu ada interview kita - dia might use our topic disscussion as the topic )

- be humble - kadang kadang we tend to like exaggerate ( lebih lebih ) macam - I am very kind bla bla bla . So pepandai la buat ayat - kalau nak tahu kita over tak, cuba baca balik, kalau rasa annoying dengan diri sendiri , silalah mend personal statement anda :)

- Lastly , what would you used your knowledge that you'll obtain from that field  for? Contoh , nak buat reformation towards better country ke . As conclusion. 

- So there were some google thingy that might help you guys with this macam , Website for Plagiarism   , Website for spelling and grammar error. 

Feel free to ask :)

By the way, still , be sincere :) with what you're saying. 

The tense and the miracle.

Oh haiiii blog. Its been more than a week after my last cheesy weirdo teenage love post. 

Basically the two-hectic-weeks flew away. And currently I'm home. Do you know what it feels like having such a tremendous busy week and finally getaway to paradise? haha gaya macam dapat dua sayap comel terbang balik Melaka sambil pakai gown putih. Oh fairy tale sangat T.T 

Now the priority goes to the tons of assignments , revision , university applications, exams and quizzes. All of them sounds like the Hotbox KFC ay? Nay. haha. Done with my personal statement. Nak mend sikit lagi -UCAS form ( its like UPU version tapi for UK university application ) , trial for ielts done , mid-sem pun alhamdulillah. Brace yourself girl. Lots more to encounter in future ahead. Fiuh. 

wanita yang excited dengan kolej sendiri :p - Its basically a preparatory college for anyone who want to pursue their degree oversea. Wanna know more about intec , click HERE - lols sangat promosi tetiba. 


And yesterday there was a miracle. Miracle in Cell No. 7

I rarely do any reviews on places, foods or even movie but this time around this movie is yet a very very very very gooooooood movie , it was a friend of mine that copied the story on the desktop . Its a korean movie - sebab aku jenis jarang layan movie korea , drama exception. haha. This movie kalau bagi rate 10, aku bagi 11.5 . But tengoklah, sebab ada orang suka tengok movie yang drag feeling ke laut. Ada yang suka sengat sengat pebenda tah lexical choice of gangster taiko kawasan p tripple f t. And I am someone yang dragged into emotion , sungguh sungguh mengalir air mata lols.

Its a story about love, law and rare. Sebab dia bukan cheesy love typical drama korea between a handsome guy and a poor woman. TAK. Its a love between a dad and a daughter. Starter dia macam blur blur sikit - and dia bukan movie yang kita boleh expect things happened at the end. At first I thought the daughter was defending a case of someone else but in the middle baru nampak kronologi apa yang anak dia try nak buat. In some ways , movie ni nampak lah tak berapa nak boleh consume dalam kepala - such as seludup masuk a girl inside a prison sebab aku manalah pernah duduk dalam prison. Lols. Tapi watching korean movies sebelum sebelum ni , I was amazed dengan how they treat the prisoners - I mean the cell itself , sebab they still got the home feeling inside the prison . Tak macam malaysia , prison is a hell. *kot* haha . Tapi kalau dapat prison macam dekat korea, konfirm aku nak bergolek dua tiga hari dekat situ. EKEKEEKE. 

Do you know I started to write my personal statement for uni application once I watched korean drama? HAHA YESSSS, there's where I got the idea. Its " I HEAR YOUR VOICE" drama. Now bila tengok this movie , again ada jugak pasal law. It makes me ponder a lot kot. How the profession would be bila kita tak spur the heart and efforts into the field. Ponder on how to include matters of fact , facts that being ignored and the person being vindicated - how power overshadowed justice. Selama ni nampak yang macam " OH..., OHH.." tapi once I watched those two things , my view of OHH turns to HMM. haha. 

I couldn't tell you each of the flows tapi I really really really recommend you to watch this movie. 

Serious , its a wonderful movie. I wonder bila Malaysia nak sampai that par of quality movie. Bukan downgrade. Tapi kenyataan. Aku takdelah kata Malaysia teruk dengan filem dia - and angkat orang luar. Tak. Tapi in terms of movie yang berkualiti- tak cliche, full of kesan dalam hati - ada tapi tak banyak. 

cell no. 7

in between the story line.

ni part yang last last ( dia punya seduuuuu jangan cerita :'(( )



Love battle.

That kind of feeling that you're trying to get rid off. 

I know if I move even further. It will crashes my heart another days. But I scroll and constantly reading his timeline. 

I know that I need to make up my mind. Constantly telling yourself to stop. You need to. But what you're doing will suffers you more - your heart would definitely break into ashes . I acknowledge that but yet things seems harder to be done rather than telling it. Urgh. 

And I wish to cry. But I couldn't because I don't know whether crying is the way to express things out. Tak, dia bukan sedih. Bukan kecewa. Its a step , a precaution step before rasa 2 mixed feelings tu. 

So pre-sedih. Macam tu kot. still evaluating reasoning kenapa kena nangis najwa. 

Sebab takut deep fall. Tapi dah deep sangat ni. Sebab tahu yang akan kecewa kemudian hari. Kau nak salahkan the fate on that day. NO. Tapi that shouldn't be the way. So what is the way. I just don't know. 

You actually make my life complicated. Because its battling within the heart. What should prevails . 

Sakit untuk kecewa. Lagi. 

Aku kena give up. Dia bukan boleh choose. Memang kena. Dah. 

Mad woman. I am. sometimes. Eh overtimes. Oh this need a tittle too ey?

I am tired and I wanted something to spilled on. 

I don't want to bother my parents. Because I guess. They're tired too. So lemme spill it here. Not addressing anyone but yeah Im kinda pissed off somehow. 

Okay first. I hope this week slip fast . I mean, real fast. Because I can't stand overload infinities of works. Which don't really benefits me academically. Yeah Pissed. I am. Don't you think I had lots more thing to be done ey? I am not going to say this but yeah this pretty shit , why does it like every-time I need to use my money first , I know I'll get in return but please , its my pocket money. Do I need to like go to the atm machine for thousand times just for this man? NO. FREAK NO. SHU. 

I hate you guys. Serious. I hate myself either for joining this stuff. I mean, its a wrong step taken. Suffer najwa suffer. 

K next , I am applying for uni's now. Esok ada consultation time, you know when I am kinda stress like this. I tend to like feel demotivated. Infact I am multitasking now. Checking mails. Doing mails. Checking personal statement , got things to be photostatted some more, fax some more. And with all this shitty stuff some more. Just stop sending me those freak messages that seems to be like, weh I need a life break or what. JUST STOP BOTHERING. Slip fast laaaaaaaaa weekend please. Aku penat.  Urgh . Doing assignment and I need to breathe. So here's the blog post. 

SO SPILLED. NOW GONE MAD FOR FEW SECOND. 

Get a life najwa.