A sentimental value , thank you Baby Bluewoo.

This could perhaps be one of the most sentimental moment for me , perhaps the last blog post using my baby bluewoo ( the laptop ) ( tetiba ada nama ) ( NO I NAMED HER COUNTLESS TIMES before ) 

Baby bluewoo was supposed to turn four years old today ( ehems this year fyi sorry ) . I first bought it back in 2012 when my earlier notebook charger was ( severely I can say ) damaged tahap kalau nak charge laptop tu kena macam pusing pusingkan dia , erti kata lain, nazak boleh tahan. I bought bluewoo dengan setengah duit sendiri dan setengah ayah support , somewhere around RM 900+ masa tu. 

And baby bluewoo was there when I completed Alevels , was there with me buat coursework sepanjang semester empat , was there helping me with all the courseworks and tutorials masa first year. And I thought I could use it sampai habis degree but it seems like it was severely again , cracked ( tak tahu nak cerita macam mana ) , but I guess it happened sebab the loosen screw which aku dah tak nampak dah mana screw tu T.T . Not to mention , even lepas ada smart phone back in 2014 ( my mi3 is my first , first hand smartphone ) then ada mi pad for reading purposes ( hahahaha lebih dari reading purposes actually wakaka ) aku selalu rasa yang writing posts for blogs is much easier using the laptop ( sebab macam boleh jadi expressive lebih sikit ) , and like papers yang selalu ada for me to jot things down tanpa aku rasa being judged and of all time menerima semua sisi baik buruk aku , thats how bluewoo to me . It may be a piece of technology to any body else , a dead thing but to me , is a very close companion yang mungkin kalau dia boleh bercakap , dia saksi for all upside down moments bagi aku. Aku rasa aku orang yang sangat banyak sisi insecurities running down deep like the ocean , hence bluewoo could be one of the thing yang withstand aku punya insecurities yang berlambak tu. 

Over that four years , kadang orang yang pakai laptop aku for any kind of works or movie , people will always condemn how slow the processor is and aku selalu rasa kecik hati ( sikit ) when people say so and I  always tend to pujuk the laptop yang its doing so good for me , and kalau boleh nak jauhkan orang dari cakap benda yang buruk buruk pasal bluewoo ( lagi lagi kalau bluewoo is around hahah ) . I almost treat it as a human being isn't it? ( rasa psychotic pulak maihahahaha ) . 

there's this one tough time when my google chrome refused to function in my laptop and I was in the middle of the semester , ( I was busy ) and selama beberapa bulan tu jugak aku dengan penuh kesabaran pakai internet explorer ( berkelajuan negetif siput babi hahah ) . tapi whats with the fuss anyway , aku rasa bluewoo tahan je kot segala jenis makian zaman jahiliyyah for being super duper duper slow. Dengan bluewoo jugak I first discovered how to have whatssap on my laptop ( miahahah ) I was a techno freak wasn't I ? ( golek masuk bakul kah kah ) , sebab masa Alevels everyone ada whatssap ( they own smartphones so no wonder ) and mula dah zaman zaman semua jenis group nak ada whatssap group , and masa tu I only own a partially dumb and smart phone ( dia smart for the ability to stay functioning over 4 -5 years now and sekali charge even play 200 songs for countless times , stays awake for more than a week wehee - Nokia pastinya where some people mistakes it as Blackberry ( sorok phone dalam tudung ) hahaha ) . And not wanting to feel left , dengan bluewoo I try to discover on how to have whatssap on the laptop which orang tahulah yang last seen contoh at 10 pm tu waktu aku dah tidur . Maka hilanglah satu insecurities dalam diri sendiri for not having a smartphone with whatssap inside it wakaka. 

despite people having interest on all the Mac books , Apple and stuff , I still stick to you watermelon miahahah. Because you never went wrong , always ikut je pace aku buat kerja , so kenapa nak tukar kau kan? eheks

Baby bluewoo , I will perhaps sell you soon ( tengok tahap kerajinan sekali lagi ) , and just so you know or you not , thank you. Very much for all these years. You had been so good that I can never know how to repay you. You worth more than the price I bought you. Despite ketidak sukaan ceqq terhadap warna biru , I still choose to have you at the very time I saw you at the shop. For withstanding , accompanying dari zaman Alevels ke degree , I even brought you all the way from Malaysia ( terharu sikit haha ) ke UK , kalau naik flight tu I always look at my bag carefully becasue you're in it , kot tetiba hang rebel nak jatuh ke kepala orang ( sebab letak beg kat atas kepala ) ( becasue bag moves in cabin hahahahhahaha logic guwe ). for those days I let you to sleep beside me before aku discover yang tak elok letak benda benda teknologi dekat dengan diri sendiri masa tidur miahahha. 

thank you bluewoo, terima kasih. yang banyak banyak terima kasih. :'(  
saranghae ;'( 

you might be in other people's hand over even separated to compartments , or being refurbished and no one knows , be good too in other people's hand , and be strong if you're about to become compartments , because parts of you will be beneficial for people tooo you know ! 

be good baby bluewoo. 

dah lama dia camni tapi kadang tu aku boleh je betulkan balik , tapi dah tiba masa you refused so well baby bluewoo. 


terima kasih bluewoo.

Can someone move my law school to Ireland?

So I just got back from Ireland yesterday , unlike other places which aku eagerly nak balik rumah and bergolek dalam duvett , I left Ireland with a very heavy heart. Kinda like attached tahap nak mintak Cardiff Uni pindahkan aku ke Ireland , sepanjang seminggu tu takdelah terfikir rindu Cardiff ke apa ( I was surprised too with myself haha ) 

Ireland trip was a langgar jelah kind of trip because my Humaira arranged it all , sounds ignorant enough? Yes I am. Sebab at first I was reluctant to spend a week in Ireland when I have two class tests this upcoming semester which is esok dan tulat. ( and I found myself cluelessly looking at the notes I did last week haha ) . So I did say NO to Humaira ( Humaira here is Iwani , my forever travelling partner , the best I could ever wished for ) , but the one week trip was not pricey at all ( which Cardiff - Birmingham - Belfast - Dublin - Cork - Galway - Dublin - Birmingham - Cardiff ) the transportation cost for the whole journey masuk two day trips at Belfast and Galway only cost me around 130 pound , ( jangan convert , kalau convert guwe tepuk dengan ekor bebiri ! ) . I still have my extra savings ( since I dont shop much this year - sekali lagi terperanjat dengan diri sendiri miahaahhaha pat bahu diri sendiri sambil menjeling ke arah syaitonirajim " kau kalah setan . kau kalah hahaha "  ) , and why not isn't it? 

I never thought pun nak jalan twice during winter break , sebab like last year pergi Scotland and pastu dahhhhh like why you need to travel twice in winter? but I must say , Ireland trip is worth the time spent. Sebab boleh jadi I kept saying NO to this Ireland trip sebab nak study , tapi its travelling that taught me a lot , contoh ( I got this travelling tarbiyaah masa Spain dulu )  ; kalau kita risau pasal masa , yang kita nak ialah keberkatan pada masa , so boleh jadi I spent a week at home tapi aku tak study pun and boleh jadi I only have my Sunday to study , tapi I fully utillize the whole day to revise back , sebab after all Allah pun yang pegang masa tu so why worry that much heh? Sebab kita tahu kita nak berjalan , we plan things ahead , like study awal ( sikit ) miahahhaha doakanlah kesejahteraanku wahai manusia manusia yang membaca har har . 

so each time we travel , kita mesti like set the reasons why we travel , I just don't do hadaf ( tujuan ) -less travels. ( walaupun compeletekan clueless dari mana nak ke mana , aku selalu bukak google sheet jaulah untuk tengok hadaf k haha )  Since yang travel ni me and my Humaira plus Widad , we named the jaulah as #JaulahHumaira . This time around , hadaf kitaorang is to tadabbur ( lihat dan mensyukuri , relate it with life ) alam. And next biggest aim is to meet akhawat Ireland ,  the sisters we met in various program macam Perhimpunan Musim Sejuk ( PMS )  and Journey of a Muslim ( JOM ) . 

The people whom I met in Ireland , despite sejuk gils ( when its spelled as GILS , the degree of sejuk is more than GILA hahha my logic ) compared to Wales weather , they offered me warmness like family does. People may said yang " Alah biasa la tu tetamu kan " , the fact that I never layan my tetamu like how they treat me , aku rasa sangat amused and tahap nak apply that comfy kind of treat dekat tetamu future ku miahaha. They treat us like a baby ,  makan tempat tidur semua , it feels like home . Aku sangat selalu ada masalah untuk tidur strangers house , tapi alhamdulillah seminggu hop rumah orang ke rumah orang , aku rasa sangat selesa . We ate together dalam talam when we're in Dublin ( rasa macam pergi PMS 2.0 haha ) , we have subuh tazkirah when we're in Cork , we ate a seriously daebak punya kebab when we're in Belfast and we communicate with many new strangers in Galway. 

To the people I met in Ireland , orang orang rumah ( the highlighted part tu nama rumah ) ( nak namakan rumah jugaklah camni haha )  , at Belfast  ( taktahu nama rumah Kak Nabila haha ) - kak Nabila and Kak Mali's house . Hiraa' - Najhan , Nadia and Kak Abin , Bushra - Kak Beilaa , Kak Ekin , Kak Nana , Kak Munirah  , Iman - Farah , Kak Miun ( who fetch us from the bus station ) , Kak Effah ( and there's more I couldn't recall )  , Hannan - Kak Najla , Kak Zakiah , Kak Huda  , Shantalla - Kak Mira , Kak Kira , Kak Nadia , Kak Sikin , Siraj - Kak Farashikin ( and many more , maaf I couldn't recall semua )  
- Thank you , terima kasih banyak banyak , despite busy dengan classes ( since almost all of them took medic ) , for treating us like babies ditatang ( virtually ) bagai minyak ( mungkin muka kot berminyak tapi sekarang kering hahah ) yang penuh. You guys inspired me in many ways , in any ways someone can be inspired , for making some ( a lot ) of time for us , hanya Allah je boleh balas your kindness. May Allah reward you guys with eternal blessings and good health , wealth and everything. 
Some people might said yang lamanyaaaa pergi Ireland seminggu , when there's not much things to see , like Giant Causeway , Rope Bridge , the Titanic place , the cave , parks , mosque and the wildlife park ( where semua tempat boleh kot jumpa ) , I still finds yang that one week berlalu dengan sangat sangat pantas. Serious tak rasa lama , dia terasa macam hari hari rasa bermakna gituuuu hahah . ( I sounds like loosing rhythm of writing over here ) ( nak kena polish part express feelings ) 

well anyway , aside from the main attractions in Ireland , macam Cliff of Moher semua , aku paling suka part pergi zoo in Cork. The Fota Wildlife Park !  HAHAHHAHA SERIOUSLY NAJWA , fyi zoo can be found anywhere in the world , tapi aku rasa tak ramai yang boleh tolerate this side of me , sebab aku rasa tak semua orang pun enjoy pergi zoo , like jumpa haiwan pastu? aside you can go to zoo dekat Malaysia pun . But since everyone agrees to go the wildlife park with me , I was so thankful. Nothing can ever express bertapa aku sangat bahagia boleh pergi zoo and talk to the animals , rasa nak nangis pun ada sebab its my forever wishlist to go to zoo in the UK hahahhaha aku boleh forever cakap dengan housemate yang aku nak pergi Bristol sebab nak pergi zoo ( not the suspension bridge har har ) .  Dulu kekecik pergi zoo for school trips and what you see are different kind of creatures yang sangat fancy but as you grow up , kau tak hanya lihat different kind of creatures , you see set of creatures yang share the same earth and they worship Allah even more than you do. Sebab kau tahu these creatures semua tengah berzikir pada Allah . Someone pernah cakap dengan aku when we're passing by a beach ( or I don't really remember ) " Deruan ombak ( air )  ni zikir zikir air pada Allah " since that aku nak selalu ajar diri sendiri supaya - pejam mata dan dengar alam berzikir through these nature sounds. And the wildlife park offers me this , the calmness yang other places tak boleh nak offer :') ( nangis ) ( I can still grasp that feeling , that day we went to the wildlife park ) 

Kita dah selalu sangat lalai dengan bunyi dunia , and we shall make efforts to be closer to Him through the nature. 

Aku rasa in Ireland , aku banyak berbalik pada fitrah. Dulu pernah baca satu theory scholar ni , which say " Humans tend to do good " which after that debated to be too aspirational. Tapi aku silently agree with the scholar yang Human do good bila aku spent a week here in Ireland. It wasn't too aspirational , and besides that , itu fitrah kot , orang suka pada kebaikan , dan tend untuk lakukan kebaikan. 

we travel to seek for more reasons to be closer to Allah. and when I said closer , its always YOU who knows how to indicate macam mana Allah ketuk hati tu to be closer to Him. Perhaps He strengthen the tautan hati between human and human , and these humans reminds you about Him , boleh jugak jadi yang kalau in the past we see alam and thats it , tapi lepas travel around , kita jadi hamba yang lebih bersyukur dengan dunia dan seisinya. 

its always You , who can define it. 

I put a lot of pictures dah kot in my instagram , so perhaps other kind of pictures below. 

the cliff of moher , level picisan punya photography. 

peacocks are not amused. Not amused at all. 

yuuuusideee

subhanallah scenery at the Rope Bridge ( my whatssap wallpaper now ) 

tengok jam ( eh dah pukul 11 pagi ahhahah k takde kaitan ) 

gambar masa nak travel to Birmingham sesubuh. Even way before subuh ahhahaa. first time travel sorang :') 

Random thoughts looking at the past years post.

How did I write up to 24 POSTS , Excuse me its 24 POSTS for a month ( back in 2013 ) , I was in my second semester , the most hectic one , but excuse you again , whats with that numerous post heh? 

I was so glad that I deleted my previous blog , or I'll see myself crying - with the weird jargons * nangis * 

I read through post which includes all the ( in the * actions * contoh * tarik tudung orang sebelah * ) why did I came up with those weird actions , * till now fyi najwa haha * * cakap dengan diri sendiri * 

( menerawang scroll fb )

the posts significantly decreasing - 142 - 75 - 55 in 2015 , you surely sets your priority right huh najwa ? * tembak muka haha dengan pistol air *

I love your choices of words now , says the new Najwa to the new Najwa mengerling kepada old Najwa haha. 

I was reading through someone's status yesterday , a wise person in my memory and not anymore now , the choices of words doesn't reflect what a wise person should use or say. How sad it can be heh ,  wise one cuma dalam memory. :'(

Teringat ada sharing ukhti ni , dia kata sebenarnya Allah jaga je sepanjang He gave us sparks by sparks of hidayah ( lights in the dark ) and He actually guides us through , pastu I read my 2012 reflection post , masa tu dah ada kot spark spark hidayah Allah campak dalam hati , cuma lepas tu macam samar samar , recently jumpa ayat yang berbunyi seperti " Allah tambahkan hidayah pada orang yang dah diberi hidayah " gotta seek for the ayat again 

hence the random thought. Shooooot two random tak berarah kind of posts in a day , * tepuk tangan kawan sebelah haha * 

ehey 22

I was looking forward to see myself , duduk dan menulis post untuk tahun 2016.

I'm on my winter break , which explains why I was lazying around on the bed , kejap berpusing dekat lantai well I will be glad enough kalau tetiba I forced myself to spend my day at the table , tak kisahlah melukis ke , doing fancy writing on my 2016 planner , tulis diary , tulis resolution ( well these are the things I basically do / had done for the past few days )

( yawn )

pastu I was clueless why ehey 22 as the tittle for the post.

(okaaaay stawp no idea bye haha )