Reckless Malaysian.

Assalamualaikum. I just got the sit back and relax. Huhh *sigh*

Have you face something like :

Kalau kau highway kan, kita dah ada di lane yang paling tepi sekali *yang slow tu* suddenly a stupiddd car potong dari belah kiri kereta.

Or even nak masuk tol then suddenly ada malaun entah  dari mana tetiba tanpa signal masuk depan kereta.

Or even yang bawak kereta macam siput babi. Dahlah traffic light tu kejap. Dia siap boleh berangan. Lembab lembab. Fuuu sangat.

Or even ada manusia yang lelaki *seorang lelaki kata* Kenapa perempuan tak suka lelaki yang smoke, meskipun macam takde kaitan je between the smokers dengan perempuan tu ( ini tiba tiba )

Okay have you ever read, Honk If You're Malaysian by Lydia Teh. Pernah tak?

Its an interesting book for me. When we read what is the reality happening in the society. Despite the jenayah stuff. HIYM by Lydia Teh tell us about Malaysian behaviour. Macam in this years, youngsters  lebih suka buat misscall instead of buat call. Haha macam macam.

SEMUA SITUASI DI ATAS i faced lately. See how reckless Malaysian behave. Drive gaya tak pernah pergi kelas memandu. Know the rules but drive like fuuu. Kalau nak mati, mati sorang jangan drag orang lain. Aku rasa nak maki je kereta kereta yang act like what. Yang berangan . Yangg bodoh. Yang macam macam lagi.

Okay last statement macam tak berkait je dengan kereta. I found the statement somewhere in a group and I was like PANAS kejap. Okay lemme give some review regarding this errr errrrrrrr statement .

 Kenapa perempuan tak suka lelaki yang smoke, meskipun macam takde kaitan je between the smokers dengan perempuan tu 


THIS ONE. cool.

Its a post with comments. Aku review semua comments. Some are good. Some like shits.

Aku agak bengang dengan TAKDE KAITAN tu sebab who say so? Tipuuu lahh kan kalau tak pernah dengar pasal second hand smoker. Third hand smoker. Or even fatwa merokok itu haram. Kenapa haram? I learned in syariah. Ini dalam penisbahan hukum : Ada ayat dalam AlQuran stated yang kita berdosa besar kalau kita cause harm pada diri sendiri. As we know, kandungan dalam rokok yang errr errr tu terang terang nampak yang kandungan dia MEROSAKKAN diri sendiri. When we harm ourself, jatuh hukum berdosa besar. Apa apa yang berdosa besar ialah HARAM. But yet Malaysian being so ignorant. 

Nanti kahwin. Your anak. Your bini . Your mentua all kind stuff we'll get affected by the smoke dear smokers. Melainkan kalau korang devoted habis, lepas kahwin tak smoke. But yet, nicotine cause addiction. Between the time you wanna stop, things count. And pretty shit when you say macam TAKDE KAITAN je. Itu belum kira spenditure pada rokok. One rokok cause how much ahh? Idk. Yang tahu, times dengan 12 months *itu kalau nak merokok setahun je* kalau terdua tahun, tertiga tahun, and so far. bla. bla. Cut cost barang nafkah untuk anak bini , sebab nak penuhkan nafkah sayang rokok. pfffffffffft. 

Its about cool. My schoolmate yang macho macho for me say no for ciggarate. And yes. They says : Aint cool. My family tree. My ayah. My abang. My adik aint a smoker. So I am surrounded with healthy life style.

Comments. I saw a guy. A guy yang support habis, merokok takde gaya. It tell me yang I know He's not a smoker. Won't be a smoker. But yet I saw lotsaa lotsaaa stupidoes people say YES for the statement above. At the end dia diam. Kesian dia. If I were there, I definitely help me from all those people. A comment that catch my attention was : A girl said : Yang for girls, jangan nak harap sangat dapat lelaki tak smoke nowadays. Nanti tak kahwin. And I totally disagree with that. I got cool people surrounds me who says NO for rokok and etc etc. So takdelah tak kahwin sangat.Kan? 

Okay. done. Malas nak membebel. I am missing my machinants. Masing masing dah make way. Jangan jadi reckless and -gve stuff one day. Be human. Good caliph and etc :) I love you brothers sisters. :')

Dua Puluh Empat Mei :)

Assalamualaikum.

Tak payah nak guess sangatlah kan kenapa 24th May :) Okay. Gonna tell you jugak. Its my birthday. Its Two Four Zero Five Two Zero One Two. Being eighteen . Early reaction : Awesome.

Okay last night was really bad for me . I switched off the phone. Away from networks. Avoid picking up calls from the house phone. Of course things happen for reasons and malas nak ingat. Aha quite bad I guess. Ahaa. Lantak pi last night. So very very the sorry for last night. Yang make calls then akhirnya bercakap dengan puan operator. Yang give message dapat instant mesej replied Maxis : The message bla bla bla to 012xxxxxxx switched off. My bad :')

So today : Delighted by experiences. Big Big Thanks to Nurin Nadzlah. I am sorry for your white Meon yang bakal transform black Meon. sobs. sobs. Anyway very glad kau tak apa apa. Meon mogok tu nak rehat. Nak suruh Nurin lepakangkung di klebang. Masa masa indah sebelum 27th Mei.

This one special dedicated to my Senator Villa *eh ex. Hahah :D

Thanks for the day. Dari Tambak Paya ke Canossa.Poliklinik Peringgit *tapi extremely penuh. Ke Bukit Baru tapi BSN tak ditemui. Ke Bukit China . Ke BSN. ke mesin ATM luar BSN. Ke Putra Hospital. Ke Aeon. *see how I really touched for this. :') Thanks for the accompany. Buat kad BSN. Buat xray. Semuaaa la. Ya Allah. Thanks :')

You have done so much for me. More than much. I'll repay someday. *highlight ni*

I watched Hoore Hoore tapi without Nurin beside. Shocked by the news but yes, alhamdulillah tuan Meon *sila not Meon ialah bukan manusia. Meon ialah spesies kereta MyVi putih, nama penuh Meon Bin Leman * #ehh betul ke Leman. *suka aku je* Cita cita tercapai for Hoore Hoore. Alhamdulillah. Yes, personally its an art. A film of arts . A really nice one. Seriously. Huarghh. Then masa balik, I decided not to call my mum *Ibu fetched me ahh kat JJ* instead, aku diam diam jalan ke Tesco. Malas naik jejantas celaru tu. Aku tunggu encik panorama. Bayau lerr sehengget tu. Then sampai MC, aku ni dah laaaa muka tak pernah sorang naik bas . Tapi berani konon 18lah kann punya pasal. I asked the uncle Panorama. Which bus should I take. And alas I found Jasin Tangkak . Tanya abang conductor : Ni lalu Tambak Paya tak? Dia kata YA dan teruslah aku berbungaa bungaaaa :D. I prepared 5 hengget and fortunately it cost me 2 hengget je. So the wow. I played games in the bus. I main main text. I slept sambil genggam handbag really tight. Gamblers kan ramai nowadays. Lagipun kebanyakan yang naik bas, golongan luau negara macam muka hendon.muka vietnam. muka muka apa lagi.

I safely arrived home by 5 to 6 something. NICE DAY. i learn to do my BSN card. i learn to make xray alone. Alone on the bus. Cari the right bus. I am a learner and I am capable for that tiny tiny things ahhh. Bakal lawyer tafff ;D

done my day. Blessed by great people surrounds. Blessed with wishes. Blessed by Allah for everything.

To my Aireen and my Aqila :

Aireen. Pos kau belum sampai but thanks for the remembrance.
Aqila. Thanks. Aku akan bawak LALA the girl anywhere. Thanks awokk :D



Muka baru bangun tidur dalam bas :) and hadiah green-mate. aku memang sesaja letak dua. kboiii :3


True confessions of a sinner.

Assalamualaikum. What a day. Pleased with great people surround alhamdulillah.Rejab approached.

Its 22 of May. Approaching 4th June and later on I've end up the holiday. But still deep inside my heart, I felt a bit lost. A little bit lost. And I have an instinct saying that, it wasn't only me who feel that. Let me talk in bilingual. Takut tak terzahir yang ada dalam hati.

Lost by mean. Aku rasa aku a little bit jauh dari Allah. Supposedly bila cuti, we have more time to spare with Him. By mean, Dhuha boleh buat straight dari pagi tak payah nak kejar kejar rehat kat kantin and ke surau. Carrying up solat sunnat tanpa fikir nak gosok baju untuk sekolah esok. Carrying up zikrullah. Solat hajat straight set. And the true is aku rasa, aku sangat less . sangat less dengan semua amalan amalan ini. Yes, I know. I know fadhilat Dhuha. I know fadhilat Solat Hajat. I know how zikrullah can actually strengthen inside. Tapi, secara practically, I failed.

Failed to perform Dhuha. Watched television instead. Tapi aku tahu yang Dhuha tu meluaskan rezeki.

Failed to do tahajjud. On twitter all the time. Yet I know, aku bukan sesiapa. Who's going to grant my wishes. Sedangkan aku tahu tahajjud tu mendekatkan kita dengan Allah.

Failed to carry up zikrullah. Sedangkan aku tahu , its the main point we're living on earth. Memuji Allah.

Failed to do puasa sunat. Yet this is the thing yang aku kejar masa sekolah. All the things listed.

Failed to meet Al-Quran everyday as frequent as I can. Pandang. Cuma Pandang. Ya Allah.

Failed to give strength the soul inside.

Aku tahu semua fadhilat fadhilat amalan amalan ni. BUT.

Kat sekolah yang sibuk tu. Aku berusaha solat hajat. Berusaha Dhuha. Berusaha puasa sunat. Yes, nawaitu tu banyak nak, bless my SPM. and now, SPM ended, dah keluar result , and aku rasa sedih sebab aku menjauh . Allah pun mesti sedih dengan aku. Bila susah cari, bila senang lupa.

Instead : siap solat lambat. ah. sedih.

See. Yang wajib belum tentu sempurna. Its like phone. Ada phone yang canggih tapi takde duit kat dalam. Berguna ke? So kita kena ada nilai topup kan? How. Its with amalan sunat.And persoalannya. Cukup sempurna ke  kita.

Bila nak further study balik. I do realized, I am going to face a new world. Tapi secara batinnya, apa persediaan aku nak hadap berjenis manusia. Its not enough by just reading motivational stuff or inspired dengan List to do : Azam semata.  I need all this things. Like seriously , siapa rasa yang cuti dia macam cepat je berlalu. Everyday is ordinary. Bangun. Tidur. Makan. Online. Not making extravaganza as a Muslim. Ada masa dibazirkan. Ada tenaga disalah gunakan.

Everyday, My mum would remind me . Anis. Kat rumah ni cuti. Dhuha jangan tinggal. Recite Quran after solat. Takde nak buat apa pun. Belajar pun tak. Kat siapa kita nak mintak kekuatan kat dalam kalau bukan dengan Dia? Spare sikit time daripada menghadap komputer tu. Words flows and aku baru nak review each words. Yes, I am too far. Dah ada reminder. But yet. Astaghfirullah.

Kita tulis kat status : Allah, never let me go astray from the silaturmustakim . Tapi hakikatnya, kita sendiri yang sedang menjauhkan diri sendiri  dari jalan lurus tu. We asked lots of things. Asked lots of things. Risau sikit baru nak solat hajat dengan harapan Allah balas hajat kita secara instant. Its like one solat hajat for one hajat. Hajat dikabulkan, Tuhan ditinggalkan. And time cycle, bila tiba je gusar dalam hati, solat hajat balik. Instant wishes. And kalau tak digrant kan. Merungut. Blaming Allah.  O Manusia. Tersasarnya kita.

Aku taknak benda ni sekadar luahan. Aku nak diri sendiri serta people surround sedar. Aku ada tanggungjawab. Tanggungjawab untuk saling meningatkan.

Aku tak baik. Tapi aku berusaha untuk jadi baik.

Its a confession yang bukan niat nak bukak pekung di dada sendiri. Bukan sama sekali. Aku nak kongsi. Sebab aku dapat rasa, bukan aku sorang macam ni.  Increasing awareness. Allah need the awareness from us. He need our attention. Wishes kita siapa je yang akan grant.

Layakkah kita meminta banyak banyak kalau kita nak spare masa dengan Allah pun berkira.

kan?

saling meningatkan. Bukan jaga tepi kain. That is how Muslim behave. We love our muslims brothers and sisters.

Bila ada kesempatan untuk sedar. Sempatkanlah untuk sedar.Takut takut nanti terlambat. Sedar bukan setakat, ohh just realized. Changed.Selaras kesedaran.

assalamualaikum :')



doing check listed : *haru*

Assalamualaikum people. *bajet artis like many people read je gaya* okay fine. T.T. despite greeting salam kan mendoakan. pooodaa.

Oh okay I tipu if I said, yaa I don' care people wanna read or what. But yet, still I wanna share.Nak baca ke.Tak nak ke. La ba'sa = tak mengapa :) *okay pasrah*

so I haven't started yet doing checklist. I am so lazy then. So damn lazy to read admission forms. Yawn while reading CFS IIUM group. Siap tertidur sat membezakan post membina dan post rempitz pitz like fuu. And after tough days reading : finally made it. I should get my planner. Sit and write. Think. and so so stuff. And I just dont get any idea. Sampai perlu bantuan orang : what type of alat tulis I wanna buy.Like seriously aku orang yang sangat ignorant waktu sekolah. I messed up my stuff. And jarang nampak pencil box aku penuh. Because, I prefer to bring a pen. a mechanical. pembaris sometimes. pemadam to any class. *saya serious* only bringing listed stuff without pencil box. aku tak suka pakai pencilbox kot :P so memang selalunya muka aku pergi meminjam stapler.salotape.gam.gunting. *my bad*

I am going to change this typical habit. I wanna have mine. Halalala wonderful.

Okay. *edited post* I've done my very first phase of checklist. Basic one. Really basic.Three column. First stationeries. Second what UIAM demand .Third is personal. Haha dia macam list barang nak balik asrama *yawn* I have no idea. Ahh, demmm with EPT and APT. Praise when I am studying for these stuff. After all, I wanna make things short. 2 years for foundation studies are too long for me. make it 1 year and a half. puhleaseee.  And here is my so-called-new-bad-handwriting. and the check list of course. One page only aaa.


see. yang UIAM demand. Whoaaa.
not bad kan handwriting. 

so you have any brilliant ideas on what I gonna bring. Please. I need the ideas. Okay people. I am *yawn*ing too much already. Have a blast in your life. pray my day there. :')

Stressed out thinking that I'll be leaving biology so soon. Last week, I heard a talk. Really scientific like and yes I do understand all those biology punya istilah. Ahh. sobs sobs <3 

Nawaitu Li'lah hi Ta'ala. Belajar dan menuntut ilmu. Seek for redha :')

ps " I got my new phone already. Haha. big tata to CSL. Wanna have one celcom number instead.

Cikgu, Selamat Hari Guru :)

Assalamualaikum. Just dropped by in Wikipedia , histories regarding Teachers Day. Yes, its a worldwide celebration and good information : each country have different date of Hari Guru. Like in India , their celebration on 5 september. South Korea early a day on 15 May. and sila google lagi untuk tahu. :)

Come across blogs and blogs. Wishes for Hari Guru. Back to the memorylane. Yes, tahun ni dah tak celebrate dah di sekolah like previous years :) Truthfully semalam ke sekolah mengubat rasa di hati. I miss you teachers. Badly. :D

Back to my school years. Starting up in an English Kindergarten make me someone ala ala berhabuk cakap English.Then enter PASTI, daripada someone yang dressed up sebelum ni mini sekirt. Mini baju. rambut banyak style ending tadika 6 tahun di PASTI, jubah hijau tudung putih. Ala ala ustazah gitu. School years , aku ada banyak kenangan yang aku mampu ingat. Things like beratur sebelum ke toilet. Beli keropok bantal 50 sen. And usually I wont buy. My mum get ready-kan makanan dengan acik kantin, aku datang tunjuk muka : " Oh anak cikgu Nurul " Naahh amek kau semangkuk mihun sup.Tapi aku lebih suka makan keropok bantal :) . Masa kat PASTI, aku suka lari lari ke kantin, makan disediakan. Wehee. *apahal hidup makan je* . Aku suka tukar tukar beg. Hari ni lain, esok lain. Haha. apahal peliks sangat aku ni. And satu benda paling aku ingat : Aku suka main gelongsor. Tapi gelongsor tu kotor. So kan jubah kan, mana boleh tarik ke atas sesuka hati lagipun kotor dengan tapak kaki malaun malaun , lagipun bapak aku tak suka jubah aku kotor. so kalau aku gian nak main gelongsor, hanya pada hari Jumaat. Sabtu tak sekolah, Ahad tak sekolah.

Then masuk darjah satu di SK Convent Infant Jesus 1. Okay bunyi barat. What I care? Haha. I love this school so much man. Used to had my first crush dengan cikgu. Used to have great challenges dalam academics bergaul dengan many races. Used to duduk depan bilik guru sebab tak siap homework. Used to wear costume ayam sebab aku dulu seorang yang suka masuk pertandingan bercerita. Note that sampai ke peringkat Negeri :).Used to. Used to. Banyak pulak. But yes, graduating with 5A's qualified me to my secondary years di SBP Integrasi Selandar.I tell you what, aku tak pernah ambik tahu permohonan SBP aku, my teachers and my parents did. Aku cuma tukang bawak dokumen yang penting.

One word to define Selandar is. A.W.E.S.O.M.E  A can stand for awful.aww aww. W can sound whoaaa. witch =..= E can stand for enthusiastic S for sarcastics, so so joyful. O stand for Osem wehhh :) and the rest stands for :undefined. as memories works best than words did :p Wehee. So years in Selandar. Changed me a lot. Changed to someone yang lebih baik. Lebih lebih. Lebih. Haha. and I should say Alhamdulillah for that :)

So through the years, of course, my sources of strength come from the teachers. How much I adore a teacher who can handle their students. Despite having their own good life, they sacrifes themselves to make new leader, new lawyer, new doctors and many more new professionals . I realized all those things as my both parents are teachers. I can see they spend their weekends giving tuition and stuff. Or even in Selandar, to see great teachers, sacrifes their time to drill us to PMR to SPM. classes all weekends and again, alhamdulillah for that. Nothing much to say as nothing can repay back their time loses, sacrifes made up. I love you teachers.

O Allah. Give them good health. Give them a blast in their life. Take a good care of them for me. Without them, I am nothing. With all barakah from You O Allah, i really love them. Wanna see them happy. Making them proud to have me as their student.

To all teachers. Deep inside my heart I carved a bungalow for you. :')

Its never too late I guess to wish you " SELAMAT HARI GURU *gaya ihsan cakap selamat pagi cikgu*

Me #heart U. <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 thousands love. Iyayy :p

Back To School and Happy Teachers Day :)

Assalamualaikum. *mood bangun tidur- an extremely mengantuk yet extremely happy* mana tidak, kita dah dapat first birthday present. Iyayyy. Me turning Eighteen is on 24th. Tapi dah one week plus earlier for the cake. Aucccc.

So this a fast plan. A plan decided one day before going. Eh like seriously aku jarang into one day planning but this one, Allah will untuk jadi. Here I am, back to school. Yayyyy.Back with dear Nurin Nadzlah. Nurul Najwa and Nurain Syuhadah. Fadhilah at start with her Mc'D set for kawan sakit di Pantai. Ouhh untung sehh sakit sarapan Mc'D. So kalau sakit lepas ni, boleh roger fadh datang :) free free makan Mc'D for sarapan. Kau ada? haha.

Early in morning, after I had my breakfast lepas mandi. *eh ke before. Haishh ^.^ I cranked call Wawa, and yes I woke her up. Yes banyak kali. And I slept. Woke up again and cranked call cik Nadzlah. Ehhh. Haha jumping into fast conclusion Nurin tak tengok dunia lagi :p suddenly Ain in plan. The spender. The penghulur duit. The what what some more.I start my back to school with a call from Ain sesat bawak Nurin. Haha. Then we went to mydin. Got ourselves in the abang Pakistan who repeated our ACANE dengan nada yang comel. Huhh please :) We took about 15 minutes nak decide frame mana. Rambang mata itu pasti. so at the end of this post I'll show you the pictures. Harap bersabau.

Make it short we arrived Selandar dalam pukul 12 lebih jugak. Selepas picking up names. Ahaaa when gf's meet. lalala . Correct me if I am wrong. If I'm not wrong la :D . Meeting up part of Machinants buat aku sangat seronok. So can you really imagined if I met all the hantu 164? Haha.Kalau ada rezeki jumpa balik semua. Should be extremely happy wehhh. like seriously. After we're done stalking dewan *krikkkrikk sambil comparing -ketawa jahat* stalking makcik kantin, doing stuff like letak ribbon atas frame.

Know what : Seeing dewan like kerikkkk krikkk makes me feel like, I miss the moments kita get ready untuk hari guru. Seeing games, decorations. Ya Allah sumpahhh rindu.Lawak hambar, roadblock di sungai rajang.

First and for most, nampak encik ayahanda yang hensem. Cakap dah macam kawan kot. Ayahanda free tak? Nak jumpa. Okay rasa kautim pula dengan ayahanda tercinta :p Talk with ayahanda is an awesome things. Seriously. *aku serious* The one who would like to invest KASUT RAKYAT. The one who stalked. The one whom known siapa dah kahwin siapa belum. Hebat betul. Kaki stalker daddy saya :) Apparently shuk buat muka paksa-rela haha. Obvious ==''

We took some time meeting other teachers. Cikgu cikgu yang dalam bilik guru. And how I really miss the moments. Yaa, macam tak sangka bila datang jumpa cikgu , reported kita akan further ke mana. Waahhhh seen like growing up weh. Note that aku solat zuhur di surau setelah sekian lama meninggalkan surau selandau. Meeting juniors . touched seketika.

We had our lunch somewhere depan Petronas. And we're deadly drowning into starvation. By 3. Wahhh wahhhh semua dah tak tentu hala. Done with lunch. *hahhh ni yang semangat nak bercerita. We went to Secret Recipe. Haha. someone treat me birthday cake. Oucc. That one is sweetest eh.seriously terharu.

Okay I was like, hilang idea sebab buat post putus putus. Between the paragraph ke dapur kejap tolong buat kek. Basuh ayam and I was like hell fenings. So guys, pictures will talk louder than words does. I hope so. Enjoy it then.










pemberi kek.penerima kek *ini pantun :P


anak itik anak joyah, kita dapat hadiah :p

susah betul cakap R, kami di SR. :p

NURIN. ce tengok ni. Ada happy birthday dengan lilin satu. REDV ala ala :P

big.picture.is.for.BIG.THANKS :)
ex.TKP.bersama.ayahanda.

by the way :) SELAMAT HARI GURU for all teachers. <3 <3

My MARA Interview 2012 version *wink wink*



Assalamualaikum. *sila senyum lelebar * saya dah done dengan Interview MARA 2012.


Yippee. 
Yippee. 


so-that-happy. Like FINALLY. fuhhh ==, *adore weh despicable me*

Meeting new people and gain more experiences *tagline MARA aku. Hahah.

Programme applied : LN 0335, law. Preparation : Intec *like seriously aku baruuu tahu ==''
Degree programme : United Kingdom.

*no pictures taken kerana saya cuma memiliki Csl second hand 30 hengget :p

Alhamdulillah the interview went well and praise Allah for that. I arrived at Polytech Mara Bangi somewhere at 8.15 am where my interview started at 9.00 am. I met my group members. SBPians gathered.One from Sbpi Gopeng, SMAP Kajang, Sekolah Alam Shah, SMAP Labu , MRSM Muar and one *unknown* . We take some time before the interview starts and had a short conversation. Yayyy for getting such a great group.  Alhamdulillah. You guys rock la :D

Last night, I had an instinct that I would get the 100 k as my question and yes it turned out to be that. Lots of pros actually to get into the last day interview. We got to know the questions and how the proses should be. And I called it awesome.

So for me, basically its about : You must talk. Not to be so upshine. Not to be so down shame. Just be you. I’m not saying that, I have such a great confidence there. No matter you debater ke, public speakers ke apa, that things have no counts there. But seriously it’s a great discussion. We get to interact. We gathered ideas and its nice. Everyone had their own credit in the discussion. Questions point out in my group is like :
  • Why you take law.
  • Do you think you will make a good leader instead of the leader *previously.
  • Present what is your business is all about.
  • Why do you choose to make a consultation out of others.( its my idea, so I’m the one who answered this )
  •  As a leader, what challenges you encountered just now.
  •  How should a leader be, for you?
  •  Question to the only one candidate who take medic is , one day if you want to use a lawyer, who would you choose.


I got 7 in the group and I’ve pointed out all the questions we had. Yes, personally I found out that, we’re a bit slow at start as everyone was not focused on their positions given. And even, other people used to take your job. But, we’re backing up each other. Everyone had a chance to speak up. To give ideas and yet, Alhamdulillah, mine is easy and again Alhamdulillah.Tapi secara keseluruhan, I do found out yang , maybe we’re a group of upcoming lawyers. Lawyers kan masing masing ada strength nak bercakap secara luar biasa *hahah my general opinion on others laaa . So persaingan bercakap itu wujud. Do exist orang yang nak menguasai keadaan secara keseluruhan. Tapi kita kena cool , cool je. HAHA *im serious wehh. I’m not putting too much hopes. To get it, it’s called REZEKI and after all, REZEKI ITU RAHSIA ALLAH. To Not to Get that, Alhamdulillah jugak. Allah dah fares a better  fate for you. Personally, tips that I would like to share in this type of discussion is :

  • Be yourself. For me  is, be humble yet you can speak up and give ideas.
  • Let other people to talk, is like, not only You giving out points.
  •  If you had a leader, respect the leader and he or she actually will be the head of discussion.
  • Be considerate. Other people have their ideas, hear carefully.
  • Give your full attentions.
  • Jangan tamak *diperingatkan sekali lagi. JANGAN TAMAK.JANGAN TAMAK.Its a group discussion, let other people to talk. Let them.


I terconteng kertas hijau yang soalan tu. Seriously its my bad. Shuuuu. Shuuu. I coincidentally write on the paper. Thanks Ajlaa , the one beside me reminded me. Auccc. Thanks sis. Haha. Pengajaran, sila ambil perhatian , kepala jangan menerawang. Lala. Kejap. Before I forget, this proses started when You post the application. You need to be reminded during application. Its like. 

  • Read up instructions, if said to post and to do it online.
  • Your certificate, please arrange them orderly, by mean, academics, kokurikulum, leaderships.
  • Essays, its good when you can write from your heart. A very sincere essay. *no, its my personal opinion. If you can write, write it from your heart.


So I enjoyed the MARA interview so much. Making DOA, no matter where I go, its for Allah. Meneruskan perjuangan untuk mencari keredhaan. Its about 4300 people selected to face the interview. 3000 will be elected. Making doa. Not that much *high high * hopes , takut later on you’ll suffer when you didn’t achieve it. Brush up English perlu tak? Hmm. Hmm. Talk simple. Use basic words. When you can talk sikit sikit, biasa biasa pun okay. No need so high standard. Jangan show off sangatlah kot. *people got annoyed wehh *haha aku la yang ter- annoyed kejap tu. :o . *ke macam frank sangat ni :P :p

Believe that. When you got the interview stuff. You’re lucky enough. And have a trust yang kita sama je level dengan orang lain. Sama sahaja. So don’t get easily distracted bila ada orang yang power power bercakap. You deserve to talk and give ideas. Tak really fluent, its okay. At least you tried your best.When you actually tried, people can judge the sincerety and usaha awak tu, Trust me yauuu.

I am making you feel okay.like Anyone and Anyone and again Anyone can face this :)

Be friendly. Make new friends. No harm pun weh. I met new awesome people. Tracking Pa’a from Seratas. Serious sedih tak dapat any contact number dari Pa’a. A great girl. So so so so good girl and hockey player yang kelakar *haha Pa’a anda sangat eco-friendly  :)

Sandarkan segala kecuakan pada yang Maha Esa. :) Keep praying.

BELIEVE ANOTHER THING.

IF IT YOURS, WILL REMAIN YOURS. Bila Allah dah tentukan itu fate kita, no matter what you’ll get that. Yeah.Yeah. Have faith. Have faith.Have faith. Ketentuan Allah, yang baik yang buruk, itu semua Allah dah set.

THANKS FOR THE SUPPORTS. Esp from the families. From the batch members. Yang making calls. Terhaghu. Doakan saya. And the batch. :')

ADIOS people. Assalamualaikum. Enjoy it then. 



And by the way , here I attached along my essay for the application I made previously. It was hillorious, grammar suck semuaaaaaa ; written months after SPM ( sejak sejak tak belajar - miahahha ) boleh dijadikan rujukan :

Kinda long.


                Aspired by Al-Marhum Professor Emeritus Tan Sri Datuk Ahmad bin Mohamed Ibrahim, the founding father of Kuliyyah of Law IIUM had boost up my spirit to be a lawyer one day. As a part of a family with high academic standards, I’ve always been pushed to continuously perform in my academics since I stepped in my first kindergarten. Honestly, I am a big sized girl. Being abused by mocking voices since I was in primary makes me someone stronger. I know, lots of people outside there had one stage of mind where: Fat people are stupid, useless, have low self-confidence and all negative words that relate. As I grown up, I tried so hard to make people change their perceptions regarding fat people.
                 Through the years, I’ve developed myself to be someone who have good personality, where I have excellent soft skills, I make a great leader based on my high-school achievements. Since I was young, my mum taught me to be someone brave, someone who is outspoken without taking much less regarding perceptions and people teasing. I participated actively in debate and symposiums. In year 2011, I’ve been selected to be one of the Gold Award Receiver in Fully Residential School International Symposium held in Sekolah Tun Fatimah. In debate field, I was the third speaker throughout my five years in Fully Residential School . Naturally, I have a great passion in politics, giving reviews regarding pros and cons of a statement.
Getting solid strong  7A’s on last 21st March had make me even determined to become a lawyer. I know judiciary field is a tough and challenging field for most people outside there but I enjoy working with challenges and stress which I believe it will make me someone who keep standing in any situations. Come turbulences or anything, I know I can. As stated before, I am a big sized girl , but I am very sure you’ll be impressed with the zeal I had inside me. I am a Vice Head Prefect 2 for 2010/2011 , through the years as a school prefect, every year we must attend various of courses. The main idea why we need to face lots of courses are, being a prefect in Fully Residential School is much more challenging as we are the one who works for the teachers 24hours 7 days. On 1st April 2010, we hiked Gunung Ledang and we had some outdoor activities such as flying foxes. I was nominated to be the the best participant for that course which I have proved to the people surrounds me, especially my school that even physically, I don’t seems to be capable enough for the mountain hiking , I proved them wrong. There shows how Don’t Judge A Book by its Cover works . Another clear evidence regarding my excellent achievements in academics and leaderships, was when I was in form 2, 2008, I’ve been nominated by the school to participate in an international leadership course , People to People Leadership Summit 2009 which held somewhere in United States. But sadly, I didn’t go for the course because of certain reasons besides I am facing my Penilaian Menengah Rendah in year  2009.
People questioned me : I am a science student, where I learned science subjects during my high school  , why I would like to be a lawyer instead of being someone in medical courses. They might say that I have wasted my five years in SBPI Selandar Melaka. But that was not what I think. I don’t see any flaws there, for me it’s the matter of getting of knowledge. Learning various of knowledge doesn’t seems to have any harms there. One thing happened in my life, where that really drives my passion to become a lawyer happened last in February. I lost my dear uncle in a car-crash. I’ve been reviewing his case where he was hit by a car  and now his case was brought to the courts . The one who hit him said that it was the fault of my late uncle. I am not saying that my late uncle was not the one who hit him but I know, logically, through the cases and pictures taken, I know where the justice should stand. I’ve been promising to myself, I want to be someone who seek for justices and it shows that, being a lawyer is the right choice for me. I am not trying to be so emotional here but these were some of my challenging route of life.
If ever in five to six years, I graduate as a lawyer, first and for most, I would like to involve myself in banking where I believe I make a good financial planner. As stated before , I am aspired the founding father of Kuliyyah of Law IIUM, he was the one who established Islamic Banking in Malaysia in 1970’s. I really adore him as he was the one who handled Natrah case, which was written in Malaysia Books of Record. I show a deep interest in planning financial for a company as I developed as a good planner during my school years. As I took Syariah Islamiah as an added subject during SPM, I’ve learned various ways in Muammalat. Muammalat is one of the core in Syariah which mainly discussing about money and investments. At the end of my carrier, besides having my own law firm, I would like to pursue my studies at the higher level which I believe that, I will be a PHD holder one day with tittle : Dr. Anis Najwa bte Nazari. Then I would like to follow the steps of my idol, which I will end up to be a lecturer and I will make more lawyers to contribute to the country.
I have a responsible inside me where I know that I play a great role to save Malays at our own beloved country. I want to develop Malay people like MARA does. I want more Malays to get involved into justice field as we can see throughout these years; Indians were more dominant in this field. I am not trying to be racist but I don’t want to see my own race be minority at our own country, Malaysia. Because I believe that this judiciary field relate to politics really close. And to see Malaysia to fall for someone who is not Malay one day is not a thing that I want to see, or even previous leader wants. 
I hope that my profound passion in the judiciary field will enable me to be given a chance to earn this scholarship in this particular course. And with this scholarship, I could give better life and situations for my family , my race, my society and lastly it would benefited Malaysia as well. 
Hope this might help.  

Debate. A Great Satisfaction.

Assalamualaikum and very happy day people :) Okay this is so morning for me of course. Slept at four and woke up at 7.30 Uishh seriously feeling like tengah duduk dalam universities life or even not this suck kot. Tidur lambat gaya esok berexam and bangun awal like youngsters .Ohhh what a life.*no it is not that relief-sound. What a pathetic life. *correction :)

So I enjoyed blog-walking in the morning and happened to meet a post. A post which I feel aspired when my eyes scrolled down through the post. Yes, its about debate. A great satisfaction.Even with not that much winning stuff. But I really take a great satisfaction when it comes to D.E.B.A.T.E .you'll never know how it feel .*okay aku sangat menjiwai debate.

Back to how I entered debate in my school. Never thought that I would do. Never expecting to be in a game.Never expect to graduate as a debater. HIGHLY demanded person to talk in one occasion using English as a medium. Bukan nak mengerek but its reality in Selandar. Its hard to encourage people to have such a confidence in themselves in terms of soft-skilling.  But somehow, debate really drives me.Having no coach even I really wish I had one All by ourselves. Tsk Tsk. sungguh terasa terasing even five years membawa nama sekolah bersama ke luar but still no one would notice. Y so unfair. Haha Q ini sebenarnya untuk siapa. Even I got gold for symposium pun orang buat tak heran. Ignorant sungguh. *T.T

I remember in 2007 when I first enter the debate stuff. Everything seems like flying in the head. The words.The velocity of words that spoken. The idea on what They're talking about. And paling cb when an abang asked me : Kau faham ? *tell me how. I am one kind yang nak menang jugak.Pretending that I understood. Before I node for YES, dia menyambung ayat. Kau tak faham. Kau faham apa je.Kau tak faham apa apa. Pehh paling menyentap.Paling menyentap. I feel like, its the end of my debate stuff. Done. Haha. First day masuk, down to the earth.

Stressed by debate : Yes.Its about sacrifices.You used to spend hours for a non-well-understood-motion. Having a brainstorm when other people enjoying their weekends. No coach. No well trained. Everything is gathered  from experiences. *makoih sumpah sedih. Realized how black sheep we are. sobbing .

I am not a flexible speakers. Or never given a chance to change position. So last as the third. The evil third. But I really enjoy it. Ahh, my first competition was in 2008, IIUM Interschool Debate . straight seven game . *with no experiences at all.And I went for PPM to, but that one sucks. Haha out of three game.I played one and suck suck suck. I drive my team to loose. *kemain bangga lagi :P

Truthfully, I have learned so many many things in debate. I gained self-confidence. I have one credit that other people don't. *in Selandar esp esp esp. I used to spend 1.30 a.m at school for discussion and begging makcik jaga to open the gate for us. I used to feel suck .Feel so negative.But yet, I feel like enlighten up when it comes into debate. No matter what we get, whether winning or loosing one thing. Its normal and that is not what I chase in debate. I chase for experiences.

There was once , before my senior left my school : I vividly remember he said : My team gonna be the worst team ever. Mean by we can't win any game and I was *feeling bagus sangat. I'll prove you wrong even aku pun pernah rasa, my team will be the worst team. Haha.

But everything went well and turned to be the most succesful team. *cikgu yang cakap. sekian. Finale for district. PPM over 3 games, we won 2 and both game, I am the best speaker. Sadly loose one , kalau tak dah ke second stage. So cool huh :) *haha terbangga sekejap. Cuma tak sempat untuk ke IIUM sebab sebab sebab, its July and kalau aku nak merasa makan cemuhan masyarakat dan sindiran, I spend a week dah dengan IIUM :p

Eh I miss my debate family. Great seniors where I feel like so so junior bila dengan mereka.Dimanjakan like kucing. They come in rescued when I need someone to support. So them is so cool . Cool sangat *ulang banyak cool boleh? The most last last thing which proved I am a good speaker is the Gold Award for FRSIS. okay ayat bunyi perasan :O

To tell everything , what I have been through in debate is so so the many. Memories act better than words does. Yiba.Yiba.Yiba :). Okay done. Debate make me someone who can babble to much. Tulis pun nak sepanjang panjang mungkin. But I am glad I am a debater . And insyaAllah tanpa aral, I'll be carrying up this profession during my tertiary level. Hoping for a coach. *itu of course. Haha and satu kenyataan ialah *saya tiada gambar taken ,*ke aku tak simpan. Adaa, tapi dalam album :) *apa aku keling sangat.

see.me.there? I am one of the forum panel in International Benchmark to Brunei. See, two debaters there. Me and Aqmal :) We're highly demanded. HAHA.

its TKC dinning hall. Dengan juniors. :) My debate team. 

Kbye. Adios people. :)

I am a swimmer :)

Assalamualaikum.

Meh dengar orang orang kampung : I am a swimmer :) iyayyy :D

I've done my seventh class *lepas tertunda berbulan bulan. And alhamdulillah getting towards the end for tutoring stuff for swimming. Done with free style and damn tiring. Ahaa tapi aku puas hati. Puas hati dengan diri sendiri. Learner and Chaser. Done free style in two class. Kena practice lebih sikit.

So in my previous blog. I have told you certain steps *baby steps to swim , so aku nak share balik. saja buat pengetahuan.Its a credit when you can swim smoothly daripada asyik buat movement macam swim kononnya tapi kaki cecah lantai ==''

Okay lets learn.Aku nak buat part time swimming instructor . *ahaa ini sekadar angan angan.

1. Bubble. Bubble dalam air like fish does. why. To keep you float.
2. Float yourself and try to move forward *dalam gaya tengah float.
3. Katak kick. A kick which helps you to move even further.
4. Ambik nafas, tekan air :)
5. Gerakkan kaki dalam keadaan lurus dari peha.
6. Gerakkan tangan, bentuk silang dan hayun ke udara. *haha macam mana nak describe.
7. Learn how to take breath between hayunan tangan.

seven simple steps. Simple when you're brave enough. Serious.
*Note that, each time we learn new step. All steps combined .

I felt a sense of relieved when I swim. I got to be a calmer person. Sebab kita kalau swim kena tenang. Kena cool. Kalau tidak, result to drowning of. Or telan air klorin yang sungguh tak lazat.
And when it comes into swimming. I could express everything. The determination to learn the steps.Eagerism . And so many more. Express it with swimming and of course aku nak keep swimming in upcoming days. May Allah ease :')

So, itu je sebenarnya nak share. *haha pandai swim* nanti nak swim dengan Jannah Guider. If He dont know how to, I'll teach him. And aku nak anak anak aku nanti pandai swim jugak. aspired dengan Sophea Isabella :) Keinginan untuk ada kolam renang sendiri adalah sangat tinggi.

Talking about kahwin for sudden *which used to be my feveghet topic in my previous blog. I adore Kak Dena Bahrin. *sila google jika anda tak kenal. Wishing that my path pun lebih kurang dia :') Allah ease it. What is the best in your plan , tawakkal tu'ala'Allah. redha. Kihkih.Okay stop.

I got two pairs of shoes. Thanks ibu. Yaw :)


eh macam lama tak promote muka sendiri. Haha. Ignore me. :*
ini.adalah.muka.seronok.lepas.shopping.di.MP.waktu.malam.selepas.swimming :D

Shoes for kuliyyah and daily life *checkedCheck mark symbol

going to do more list to do. sedang sibuk menggogle apa yang patut.Adios people :)

Rezeki itu rahsia Dia :)

*mood mengaktifkan diri menulis semula*

note yang saya suka start ayat pakai Okay and So. ehhh :p *cool tak* okay sila buat muka double equal and apostrophe ==''

Assalamualaikum. I updated twice today. I knew. *eh. Silalah gembira saya aktif berblogging semula.okay gembira sendiri.cukup.

Okay. I keep repeating a same statement over and over again : Rezeki itu rahsia Allah. so please review the statement again and again. :)

I should say BIG YES for that. Masa ambik result SPM, terselit sedikit rasa ralat bila tak straight A, or I got less A's than others did. Dalam kepala asyik cakap je : Ramai lagi kat luar, with more strong A's.*thinking about scholars stuff.Even my parents, bila aku cakap aku sungguh sungguh apply itu ini itu ini with a reason : aku lepas minimum requirement. Then I'm stressed dengan jawapan macam : Ramai lagi kat luar sana yang berganda lebih baik.*okay trust me, aku down bila dengar statements macam tu.Yes even statement itu betul , I am rebelling inside : saying that, Najwa, mohon je. Mohon je. I face a phase where I crave for scholars alone. Ignoring people said macam : Tak layak bagai. But, no harm trying kan.

I face a phase yang filling up forms alone , cuma serahkan ke parents untuk urusan postage.
I face a tough moments bila dibanding-bandingkan. And I guess korang pun tak suka kena banding dengan orang lain.
I face a sad phase bila result dikaitkan dengan itu dan ini.

Trust a statement too : Redhalah untuk merasa bahagia.

Redha dengan rezeki 7A yang Allah bagi.Aku redha. Dia bukan setakat redha pada percakapan. Benarkan hati tu redha sekali. Percaya pada Kuasa Dia, yang dialah sebaik-baik perancang. Dia dah rencanakan perkara yang terbaik dalam hidup kita.Tujuh tu yang terbaik untuk aku, aku bukan sesiapa nak persoalkan. Redha. Dan it was a sense of sangat bahagia bila kita tak question balik pada diri sendiri. Why the 7.

Basically fasa fasa lepas dapat result is a phase where I learned about trust and redha. You feel a sense of whoaaa bila berdebar bukak result UPU. Tears streamed down. Allah.Terima Kasih. Tak putus putus rezeki. Jadi layakkah aku nak merungut ? Even tak dapat attend Anugerah Cemerlang for the first time. Redha Najwa. See, Allah dah gantikan sesuatu yang lebih bahagia. Lebih baik. Aku tak meletakkan harapan yang tinggi takut kecundang nanti pada akhirnya. Cuma aku akan buat yang terbaik. The best from me.

Trust Allah people. Jangan asyik merungut. Berbahagia dengan apa yang ditetapkan.

doakan aku. I rejected SimeDarby sebab course tak kena. Pray for MARA. thanks sayangs.

Yang tak dapat. Sabarlah. Allah dah rencanakan perkara yang terbaik yang akan berlaku dalam hidup kita. :) Rezeki kan rahsia. :)Bytheway , apa apa yang kita dapat ni, ujian. Ujian dari dia. See, exam cara halus dari Allah yang nak ukur iman kita.

dengarlah lagu ini : Lagu untuk teman :)
special.dedicated.to.anyone.that.I.know

video



Allah never throws you deeper than you can go. He throws you from such a height were He knows yes you may fall, gain a few scratches, and open wounds, but He also knows how much sabr, tolerance and will power you have to stand back up. Yes we all complain, moan and cry saying 'Why Me!' but why do we forget this life is a test; Allah is making you, not breaking you. He is by your side, He is your shadow and your guiding light.


Saya budak UIAM *cheered up*

Assalamualaikum peeps. *cheering up myself to write something fresh. Something is not that lame.

Nampak tak apa yang berubah? Tell Me. Tell Me. Tipu ahh kan cakap tak nampak. I'm changing template after quite a while being so bored. So lame. *okay aku rasa lame. :)

So yesterday was such a day. A day where we used to realize that : Ehh dah nak masuk U laaa aku :), tengok masing masing, terselit kesayuan hati masing masing di sebalik kegembiraan dapat melangkah ke universiti akhirnya. Ada yang jodoh dipanjangkan. *berjumpa lagi muka Selandar di U life. Cool isnt it ada orang yang kita kenal ? easier to adapt I guess. But for me, no harm : aku boleh bawak diri bersendirian kot :).*ahah frust tonggeng tonggeng aku sebab setakat ni, takde Machinants sayang UIAM law. haha, Allah nak jumpakan dengan orang orang baru. Takpe, kawan biarlah berjuta, berkasih ? eh tu nanti nanti . *tersenyum kejap*

Kongsi sikit apa aku rasa tentang tawaran ni, the feelings :

Okay aku dapat check somewhere pukul 1130pagi, half an hour earlier than expected . And rasa berdebar tu ada, tapi tak beat fast mana. Cuma bila nampak, my second choice sangkut and kebetulan that is what I craved for , terkedu kejap and terjerit and praise Allah. It happened to be my second choice sebab first I applied for pharmacy *which to look like, aku takdelah betrayer mana terhadap science field. So rasa dia, overall aku bersyukur yang teramat sangat. Yes, with a non-straight A result, rezeki itu RAHSIA ALLAH, and alhamdulillah.Law which drives by the passions and determinations inside me.

To my brothers sisters, which mainly aku tahu half result UPU kalian.

Make the best decision. Istikharah helps. Doa. Heart instinct. Passion. count in semua for your final decision .Apa apa finalnya : Goodluck bebs :)

Congratulations .As a part of Machinants, we share the joys and I am happy for you guys. Jaga diri baik baik. We knew yang outside world tougher than what we faced before. Kita akan berjumpa dengan various type of people but berpeganglah pada tali Allah, keep on track. *thisisserious. Jaga diri. Mana mana korang berada. Mungkin nanti ada yang fly. Doa doa akan sentiasa mengiringi kalian. :)

For anyone yang dapat course yang awak tak berapa minat, review balik. Jangan terus tolak. Mana tahu kan, itu yang terbaik Allah tetapkan untuk kita. Dan cuma kita je yang tak sedar.It takes time. :) No woes, take time review. *sambil tatap surat tawaran :)

For anyone yang belum ditawarkan apa apa oleh UPU, jangan risau. Allah tu, dah rencanakan benda yang terbaik untuk berlaku dalam hidup kita.Kalau Matriks itu yang terbaik bagi awak, teruskan. Stage kita sekarang sebenarnya sama je cuma nama institusi je lain lain :) Mana mana sebenarnya sama. Nawaitu Lillahi Ta'Ala. :)

Ingat satu je ayat : Rezeki Allah itu rahsia. Kita cuma perlu doa. Result SPM tu takkan jadi pengukur selamanya. :) *banyak smiley.

Untuk yang mendoakan *tak lupa okay. Yang like like status. Yang mengucapkan tahniah. Yang memberi kata kata semangat. Terima Kasih. Doa doa kalian cuma Dia je mampu balas. I'll do my best.

Untuk arwah acik, akak dah dapat tawaran. You'll be one of the happiest person I guess. Akak nak jadi lawyer, ini untuk acik. :") you'll always be in my heart acik :')

ps.Note one step closer to CFS IIUM.

kena belajar balik tidur awal bangun awal. Setting up for kuliyyah. Latih otak membaca semula. Buat baju kurung baru. beli itu baru ini baru. *okay sila tolong aku buat list. Increase iman.

okay. Aku sertakan tawaran buat tatapan :)

Ah kejap, before post dikhatam-kan.

Saya budak asasi Universiti Islam Antarabangsa Malaysia *cheered :) alhamdulillah.


dengan expressions siap :) *klik untuk tumbesaran.
aku paling suka expression siap menangis sakan :P

say Alhamdulillah, Thank You Allah :')

Assalamualaikum peeps :)

Having a great day? Praise to Allah, say Alhamdulillah. Not that great? say Alhamdulillah too , always remember, a tagline by Allah, Al-Insyirah verse 6 : For each difficulties there is relief , so tenanglah :) Ingat, sebaik baik perancang itu Allah  :) *senyum lagi.

These days, I've been hearing lots of nasyid-genre songs. Soothe the feelings inside. No I don't have any big problems but yet I feel empty inside.  Getting far from Allah. No, I don't have any intention to do that. But still I need to admit, total time I've been spending in-front of the laptop is double, tripled then spending time with His Balm. Al-Quran. I need to change.

My bad. And I know. I am not alone doing this.

Yes, reformatting myself to be as strong as I can before moving on to the next step.  A new world for me. More people to meet. More unsecured things. More More and More. And I need to do the changes.

Things like how I am going to deal myself with upcoming challenges? It scares when I watched many videos. Videos regarding a world, which larger the mind scope *yang selama ini tertakluk terhadap Selandar semata. Okay tengok video dah rasa berdebar, how about the reality? Praying that I won't go  far from Allah path. No its not about, going far or what, I just want to be on the track. Allah help me. I'm scared if I'll act beyond expectations. Things like facing culture shock huh.

O Allah, I need guidance. I need You.
O Allah , fares a fate for me which the best in your plan.
O Allah, once you bring me to a path, bring me through it. Ease it.
O Allah, keep me in track. In your track. The silatur-mustaqim.

I know, I ask too much when I didn't spend even that much time with You.I read something about Jibrail a.s last week .

“ Hai Jibril, begitu bersungguh-sungguh engkau mengerjakan solat . Demikian engkau telah penyembahan kepadaKU dengan  penyembahan yang tiada bandingnya. Tetapi ketahuilah hai Jibril, bahawa pada akhir zaman nanti akan lahir Nabi terhormat yang Aku sayangi, dia bernama Muhammad s.a.w. Dia memiliki umat yang lemah yang banyak melakukan dosa. Sekiranya umat yang bergelimang dosa itu mahu mengerjakan solat  dua rakaat, sekalipun solatnya banyak kekurangan, waktunya  tergesa-gesa dan tidak ada konsentrasi, maka demi kemulian dan keagunganKU, sungguh solat mereka itu lebih Aku sukai dari pada solatmu ! Mengapa ? Kerana solat mereka berdasarkan perintahKu, sedangkan solatmu itu bukan berdasarkan perintahKu! ”

Jibril : “Ya TUHANku lalu apakah balasan yang bakal ENGKAU berikan atas ibadah mereka ?”
ALLAH : “Balasan yang bakal AKU berikan adalah surga Ma’wa.”

have a review brothers sisters.


MAY approached : Yeayy :)

Assalamualaikum , hey peeps. I am in a kinda situation where I feel like I want to say something but I couldn't . I totally hate this kind of situation, but yet, still stuck in one kind *too many usage of kind and situation :p .

Okay stop with the tongue twister thing. Hey people Its MAY already, estimated days 139 days , 4 month 17 days , 3336 hours ,and bla bla minute and second *thanks to Date Convert Units. *menipulah kalau aku kata aku yang mengira hari :)It has been 140 days something, time wasted . Bangun takde hala tujuan, no life relates to educational books *beside nak buat rujukan untuk essays or something, No-longer wearing uniforms and so much more. I was like : Eh eh dah Mei.Time runs fast. Setiap hari adalah hari yang sama. Bangun untuk tengok cerita Thailand. Stay-up whole night for movies and karaoke , making conversation through skype  : Ouhhh apa jenis life ni? Okay menangis sendiri mengenangkan 140 hari yang berlalu.

So when MAY approached, I senyum senyum sendiri. Being so proud dilahirkan dalam bulan Mei. Wootwoot :) Jangan tanya aku kenapa, but I have that kind of feeling. Haha. 6 more days, UPU will be announced , MARA interview akan diannouced jugak *kalau lepas interview pun aku dah happy .And macam tak sabar pun ada jugak : one step closer to the Uni life. But at the same time, tengah review tawaran depan mata , craving badly for one thing but trying so hard for educational aid . *okay gaya macam banyak sangat. No no, tak banyak sangat cuma , aku je yang kena stand up at one final decision. Pegang satu je benda dalam hidup : Bila Allah izin bahawa itu jalan untuk kita, bila Dia dah tunjuk , He will bring us through the path. Things like, kita mintak aid dari sini tak dapat, usaha sana tak dapat : Mungkin bukan yang terbaik *sila cuba lagi *okay menangis lagi T.T .

Basically , tengah mempersiapkan diri untuk bangun awal seperti zaman sekolah . Reformat kena ada azam baru bulan baru. After all, I need and have to. Seriously. There was once aku macam ngantuk gila *yang tahap gila punya sampaikan buat marathon tidur , lepas buat kerja pukul 11 tidur, 12 bangun balik , and before I coincidentally sleep again by 1 o'clock , ayah aku cakap : Hah jemur baju dulu sebelum sambung tidur balik. And was like : Sungguh menusuk kalbu ayat tu :) *okay pretending to be heartless sebenarnya :)

Doakan yang terbaik untuk saya : Moga setiap keputusan yang dibuat : Itu yang terbaik untuk saya dan people surrounds me :)