#BalkansWithSisters Part 1 - Winter Trip '15 ( doakan please ada Part 2 haha )

My introduction for every post was kind off the same - its either "it's been so long " " haven't write for quite some time " and yada yada I did abandoned the site for quite some time. My last post was on the 29th of November , and we've passed 21 days in December , here I am , trying to be on the track keeping everything recorded , the feelings and the memory , to last longer than what brain capable of remembering ( apa ayat kau ni terabuqq ) 

sekarang guwe lagi chilling sambil lap hingus ( we all have flu don't we? ) and battling with never ending sakit tekak in Cardiff  - mabukkkkkk telan ubat bebanyak , but I need to since I'm departing to a winter gathering as a facilitator uhuks doa dia tak menyesatkan. 

so guess what , I'm going to write about my Winter Trip ( insert firework ) (sebab ada orang tu rajin ) keh keh ( finaaaaaaly ) 

* cari rhythm menulis * * tengah dengar Hot fm tah pape lagu sekarang or its just me? aku tak jatuh dalam fasa fasa hipstur who finds wording oktaf lapan tu amusing * * when she's writing like acah hisptur * ( dah diam hahahahha ) 

Bismillahirahmanirahim , 

so for whom who follows my instagram probably dah tahap loya mengetahui yang perempuan ni ke Croatia and Bosnia masa winter . Ampunkan patik wahai followers , because I need to , I need to store the feelings , sebab aku ni spesies yang belajar dari reflection ( harapnya haha ) , so before everything hilang dari kepala , I need to put everything in a wording ( long captionsssss ) 

Kenapa Bosnia , Kenapa Croatia ?

( sebab kalau pi jalan sana time winter ketahuilah KAU JE MUKA IMIGRAN DI MANA MANA HAHAHHAHA because I don't think people like travelling in cold weather , at an obviously cold places * read winter kejung * * tak kejung mana tapi sejuk la * * kah kah terbayang Anna ( Frozen ) * siapa tengok Frozen je paham , yang tak paham , bayangkan haha - terjatuh dalam air takat sejuk membeku - berjalan dengan skirt yang beku seperti seekor plank berjalan di atas tanah miaaha * 

My obvious reason was because of Remy Ishak. Omey kan fans fanatik camni? ( sounds like a psychopath I know hur hur ) Sebab Remy Ishak pernah berlakon dalam cerita Satu Hari ( dengan Sara Ali ) so aku nak fefeeling menjejak kaki di mana Remy Ishak pernah berpijak , hahaha orang kata , we might find our soulmate in tracing their path , BAHAHHAHA KETAHUILAH NI AKU JE KATA BUKAN ORANG KATA. 

And the winter which I hashtagged as #BalkansWithSister , yang aku plan adalah sebulan lebih ( which lambat sebenarnya ) consist of Eight members , Four from Cardiff , Four from Essex. The selection was random ( haha bohong ) , you must have that bias stand before allowing someone to join your trip . Alhamdulillah thumma alhamdulillah , we finally wrapped our winter trips on the 19th of December , flying from Dubrovnik to UK , Gatwick. It started way back from 11th December , when we started to make our moves from Cardiff at 5.30 pm - Heathrow Terminal 5 , then we spend a long long long stranded night in the airport ( unlike KLIA , sebab Heathrow ada like 5 different terminals - so memang krik krik habis la airport tu ) , our flight was on the next day , 12th December , from Heathrow to Zagreb , Croatia .

* nanti kita cerita pasal who's my jaulahmates kali ni herher * 

Like in this world kenapa ambik bas seawal tu? 

Yknow , the only answer to that is MONEY , when it deals with your money , you're forced to do everything yang kau tak willing at the first place because it was a significant different kot , bus at 5.30 pm cost only 20 pound , which on the other hand , yang gerak lambat lagi dari tu cost me around 45 pound ( ni harga sebulan awal k , which mencekik tercekik tersedak semua haha ) 

Kenapa masuk from Croatia instead going straight to Bosnia?

sebab its way cheaper and ada flight straight , plus I guess its fun? hahahaha fun with all those immigration yang treats you lebih kurang macam pendatang asing tanpa izin , like " pehal budak budak ni keluar dari Croatia " and they left you kejung pukul 1 pagi , sesejuk , without a proper place to stay warm and they talk their language and we're left with " kenapa ni? " " okay ke ni " " rabbi yassir wala tu'assir "

Masa ni tahap yang macam Ya Allah aku takde siapa waktu ni , memang yang paling dewasa time tu is Akhsya sebab dia lahir awal berapa awal dari ceqqq , hahaha . Memang rasa macam Ya Allah bantu guweeee don't leave me alone , I'm just 100% clueless kenapa kena tahan kat immigration ni weyyyy ! 

K introduction je baru dah sounds bumpy ( if it doesn't , please forcefully make it bumpy for you too her her ) 

What Croatia had to offer? 

The first day in Zagreb was not a pleasant one , sebab we're like walking all day searching for our accommodation sebab nak try naik tram since it was in the afternoon camtu , and we got only like snack berbentuk croissant kot and yogurt on the flight sambil menahan ayaq liuq ( a not Kedah trying to be Kedah in every words leuls mohon ditampar dia ni ahaha ) tengok orang makan ham with bun , not that we want ham , but its protein kot , why don't you offer us any halal chicken? ngeh? tapi sebab naik British Airways , bunuhlah segala macam expectation nak bermesra bersama ayam , it was a short flight though , an hour ++ camtu je. 

I was at fault as the leader sebab sangat ignorant part makan ni , sebab aku merasakan aku berjalan bersama dinosaur yang memagut daun dari dahan pokok , hahahahha aku berjalan dengan manusia yang naturally gets moody with a perut yang lapar , it definitely kills the mood wehhh kalau jalan lapar lapar , so next trip  focus on foods ! 

and bila dah sampai accomadation tu memang dalam kepala nak keluar cari makan , preferably foods with protein , and lagi prefer kalau its halal , but nyata we expect things to high BECAUSE ITS DEYMMHARDDDD to find one decent place , we end up in a fine dining restaurant , that served seafood , after walking and wondering around the main square , tanya orang is there any halal foods around , they give you " whtchu talking about girl " face. Hardly see ( almost takde ) anyone with hijab on and you're totally a stranger yang invade their land harhar macam baru lepas mendarat dari Marikh . 

muka sebelum kelaparan kuasa Bezita ( dragonball haha ) 

Alhamdulillah Allah guides us to a speak English souvenir shop owner yang explain possible places we can eat , and sebab tu jugak we spent our money there buying souvenirs , cash je Allah bagi , orang buat baik dibalas baik gituuuu haha. 

But the second day was totally different from the first day ! And I love it so much !

Second day tu kitaorang opt for a trip with a guide to Plitvice National Park , this one I recommend gila gila punya recommend , kitaorang dah search for this trip dari awal awal , memang gigih aaa google which offers best , roughly it can go up to 90 euro per person for a day trip to this Plitvice ni , I seek for the most convenient trip with many things they offered with a good price , and we meet this Viatica-travel ( insyaAllah kalau nak itinerary , after I finalized things up I will share it with you guys ) , super warm helping Sashar ( our tour guide ) macam ayah ayah layan anak anak ambik gambar , sabar tunggu memaciks ni ambik gambar ( Malaysian punya level suka ambik gambar instagram qualified tu tinggi sikit dari warganegara lain har har ) 

its not that cold pun , it was sunny but I had no choice , but to wear complete winter kind of baju sebab malas nak bukak hahahaha



That's Sashar , our one day father haha. 
Our 48 pound is definitely WORTH THE PRICE ! highly recommended . I got my best pictures during this trip , blend of nature and tranquility , tolak sejuk semua tepi sebab its very nice there , its like a ten hours journey back and forth , plus Sashar tu macam taknak kitaorang kesejukan taktahu buat apa tunggu bas ke Sarajevo , Bosnia pukul 10 malam on the same day , he brought us for a city sight seeing from the van , masih aaa terasa warmness Sashar sampai sekarang , sebab tu rasa macam first time  attached dengan a total stranger , that you can rely on , that makes you feel at ease , yang knows the best angle for pictures hahaha sebab bila nak say bye bye tu rasa macam , " Its been a long warm day ". Maybe sebab the day before we was like devastated , he totally change the mood for the second day . He understand when we ask for a silent moment untuk solat dalam van , and he told the people at the cheese tasting farm to not serve us any haram foods beforehand , he definitely set a good vibe about Croatia. 

Bumi yang aku rasa asing dengan Islam , tapi memahami every little details , and makes you feel so accepted , I definitely recommend this trip - plus people who went to Croatia memang akan , MEMANG AKAN ke this Plitvice  Waterfall ni , sebab they offers magical scenery ! 

I guess shall we wait for the real bumpy ride in Bosnia? ( angkat angkat kening ) 

4 comments:

MHI said...

najwaa, ni jeke tempat kau pergi tu? ke tak habis tulis semua?

Anis Nazari said...

Hazim , aku tak habis tulis lagi. Dah dua tiga hari dah pending post , tapi basically Croatia ni je yang aku pergi kot ( ke aku yang tak habis tulis jugak part 1 ni hahah )

Anis Nazari said...

Oh aku lupa. Part Dubrovnik belum kot.

Anis Nazari said...

Oh aku lupa. Part Dubrovnik belum kot.