#RoadToUK Its either mixed or confused feelings.

August 30, 2014

The internet wasn't that good each time I am trying to spill something here , 

So I guess its been a long time since I am able to write something a bit personal - these days I've been writing about all those little guidance regarding visa and stuff. 

sedang bermalas malasan seperti kucing dan berharap semuanya dimudahkan. 

Earlier I went to an open house - its raya open house and we're now in Zulkaedah. ( month after Syawal in the Hijrah calendar ) .  And my father's bestfriend was asking 

" Berapa hari lagi nak fly " 
tengok jam . 30 / 8 dah hari ni hmm start date 22nd September , hmm 18 kot ( tak masuk kan perkiraan? haha abaikan )
" Aaaa dalam 18 - 20 hari ? "
then he pointed his fingers dekat makanan ( there's laksam , nasi kerabu and all kelantan food ) 
" Aaa makan semua tu , nanti kat oversea dah tak rasa "

it hits me when I said " Aaa dalam 18 - 20 hari " , me myself realized how time flies 5 tahun dekat Selandar , 2 tahun dekat Intec , those 20 days would definitely fly real fast. 

Still , I'm kinda lost , confused and  having mixed feelings. 

its either
MIXED.
CONFUSED.
LOST

Visa belum settle. 9/9 baru appointment . And one thing kept bugging my head and it scares me whenever it came across my mind. 

Sigh. 

Allah , mudahkanlah. 

Next week pre depature ( you'll get your blazer and allowances ) , all these things kuatkan lagi thought yang " Its happening soon " " Its happening REAL SOON GIRL "

Looking back at those days kita random random cerita - sambil meeting JPA main pass pass notebook acah acah macam skype conversation " You kat Manchester sejuk tak? " - " I kat Cardiff dengan ehem ehem ( sila masukkan apa apa nama ) " and we laughed padahal masing masing tengah tak senang duduk dalam hall luls . Itu cerita awal semester 4. Now semester 4 sudahpun melabuhkan tirai. Anxiety result Alevels dah reda - timeline pun dah takde siapa sembang result - kalau tidak scroll timeline macam baca sets of cerita seram. 

Gelak sendiri. 

Though lots of stuff dalam kena , everything is about moving forward to next stage and all , still dalam kepala terfikir nak jejak kaki dekat Selandar jumpa cikgu cikgu yang tanpa mereka , I don't think I'd be where I;m standing now. Me sounds cliche? But thats the reality.  Nak jumpa adik adik , bagi some appropriate words supaya tak ulang my combos of bad studying attitudes masa dekat sekolah. And nak juga acah acah throwback bila mana jejak kaki masuk surau - pastu bayangkan those days lepak lepak cerita hal dunia dalam rumah Allah ( uhuuu macam terbakar je diri sendiri ) 

Drama betul. 

Nak jugak jejak kaki dekat Convent . Nak jumpa cikgu cikgu . Nak jumpa library yang dulu aku selalu malas nak bertugas as librarian. Nak tengok padang , dulu dekat Selandar , tak dibuat orang lari lari dekat padang time rehat ; semua lari cop tiang semua buat dekat primary school. Nak tengok kantin ; sebab rasanya macam dah lama tak nampak kantin sekolah ( motifnya tujuan ) 

Pada masa yang sama ,

Tengah kira kira duit nak beli wishlist yang panjang. Setakat ni alhamdulillah documents semua insyaAllah dah settle and dah dibuat copy untuk dibawa terbang + untuk simpanan keluarga. Tinggal wishlist macam belacan , ikan bilis dan kengkawan. Benda yang tak jumpa dekat UK - tengah brainstorm habis habisan dalam kepala. Banyaknya kerja. Memang kenkadang tu rasa nak give up sebab macam Ya Allah kenapa susah sangat. Tapi kalau nak give up pun , dah final stage , jadah apa nak berundur sekarang. 


tarik telinga sendiri. 

Pastu pasal rumah dekat Cardiff nanti , macam belum positively moving forward , tapi sebabkan aku ni cuba nak menjadi positif dengan rencana Allah , aku serahkan 99% pada Allah untuk mudahkan perjalanan setiap urusan , dari Melaka - ke KLIA - dan insyaAllah ke bumi Cardiff soon. 1 % dan kurang , usaha aku untuk usahakan rumah mana nak duduk , jujur walaupun muka ni nampak confident , hanya Tuhan yang tahu betapa serabutnya neuron kepala - bertapa gelisah organ hati. Aicewahh. Takpe Anis Najwa , yang penting confident. 

Allah pun janji , ustaz ustaz dalam corong radio pun banyak berpesan tentang adab adab berdoa / berhajat , kalau berhajat , yakin yang Allah tunaikan. YAKIN. aihh kata pegang rukun iman , percaya qada' qadar , jangan takat cakap je , laksanakan. * ketuk diri sendiri *

Setakat ni belum lagi bayang nanti suasana dekat KLIA macam mana , mungkin sebab ada bayangan visa depan mata. Dang ! 


Dah usha usha nak upgrade dumbphone ke smartphone.
Belum fikir nanti nak bawak ikan kering ke tak .
Barang dah mula dicampak dalam luggage. 
Dah kira kira baju kurung mana yang nak diangkut. 


.
..
...

Cinta mana nak ditinggalkan. 

Aww snap !

You Might Also Like

2 comments