..........................You may click X before even reading it , she's half mental now............................


Have you ever obsessed dengan diri sendiri after shower because you smells so nice that you wanted to shower more sebab you're overwhelmed by the good smell har har har why I'm being so weird right now. 

This is like another post yang came up without the tittle , kira aku rasa nak randomly menulis tanpa perlu berfikir tajuk yang sesuai untuk ditulis. After going through few weeks detaching dari social medias aku rasa dia bagi good impact pada diri sendiri , I hardly see myself scroll social medias lelama sebab I'm used to the loosen attachment but darn it someone just scrolled someone's 160++ past weeks. 

and dia tengah rasa pathethic dengan hidup diri sendiri. 

so

she decided to take a bath and had a reflection over 10 minutes under the hot shower , 

yang dia salah untuk rasa pathethic sebab sewajarnya dia bersyukur dengan kehidupan yang dia ada. Pastu mulalah dia nak pujuk diri sendiri , kata itu FITRAH , fitrah untuk rasa cemburu rasa nak lebih dari apa yang dia ada... but wait a sec. 

fitrah tu balik kepada benda yang baik. kau rasa pathethic - indirectly macam tak bersyukur and kau timbal balikkan being ungrateful dengan fitrah itself. 

Manusia manusia. 
Susah sebenarnya fasa nak mendidik diri sendiri untuk hidup dengan kecukupan yang Allah bagi. 
Dia tak bagi sekarang simply sebab you will not cope it well kalau Allah bagi sekarang. 
dan susahnya manusia tu kan nak bersangka baik dengan Tuhan? cakap macam reti , sembang najwa sembang - buktikan ! 


aku tahlah fasa tengah marah diri sendiri sebab the innerself was crying out loud sebab rasa looser tahap apa. This is not something I usually wrote up here. Tapi yeah I got to let my future me see she defeated the negative aura away. 

Mula rasa looser sebab tadi pergi kursus kahwin. end the speculation aku tak pulak nak kahwin sekarang , pergi simply sebab murah dan sehari so that explains why.  Tapi ustaz tu pulak cakap kalau tak jumpa masa belajar susah nak jumpa lepas belajar. Pastu aku macam berhuhu menangis sendirian dalam gelak tawa yang diada adakan. Hahahah manusia kan , dia nak lah macam sedapkan hati whatsoevs it is. 

enough pressures enough. Mungkin aku terlalu hidup dalam aliran masyarakat yang indirectly membentuk pemikiran pathethic ini - dan sebenarnya okay je pun kalau sorang tahhhhh kau kenapa macam hilang arah heh 

No comments: