Interpretasi. Kehidupan.

Oh hai blog. The first killing phase is over. A combo of Ucas - Ielts - Lnat - College committee  programme. Phase kedua - finals yang berbaki beberapa hari. 

Allah ease through and through. He really do. 

Ielts , overall band 7 . Alhamdulillah. JPA requirement 6.5 :')

Currently I am home. Away . Finding solace by myself. Giving myself the best environment before finals. Semester 3 end up fast heh. Tak banyak benda nak diceritakan di semester 3 sebab aku susah nak distinguish memory semester 2 dan semester 3. Mungkin sebab dalam tahun yang sama. Mungkin. Atau mungkin aku yang overdose ignorant. * freaked *


You've once enlighten my day. the reason why I smile. Thanks for being there. For a moment . Just like a firecracker. You light. And you disappear. Its time to face the music , I am no longer your muse. 

This semester , sungguh tak pernah menapak Mid Valley . Sunway apatah lagi. Adalah sekali menapak Paradigm. Sekali .Itu pun sebab nak grant a bestfriend wish nak makan Seoul Garden.  Social life memang ke laut aaaa. Tak nampak dah kepeentingan melayan hawa nafsu diri. Mana taknya , I am never delighted by those shirts , shoes , and all girls-stuff. Interpretasi yang namanya perempuan itu adakah seharusnya attached to shopping and fashions? Secara keseluruhannya ya. Maka aku keluar norma. 

Hambar. Iye. Hambar.

Rindu nak tulis dalam bahasa melayu. Yang betul betul Melayu. Yang tak bercampur dua bahasa. 

Interpretasi manusia berbeza. That produces a creativity of thinking. Aku selalu fikir yang apa yang aku fikir tak akan sama dengan apa yang orang lain fikir dari sudut yang berlainan. Dan seharusnya aku menghormati sudut pandang tersebut. 

Macam tengok Sampah Remaja KL ( twitter ) . Every pictures which they choose and categorized it as sampah and adakah betul benda tu sampah? Mengikut interpretasi dia , itu sampah. Just because someone point it out it as crap , it doesn't mean that it have to be a crap. 

I once attend a forum , ada sorang panel tu pernah cakap , mindset kita kena sama so barulah boleh bincang on thing together. Dan aku silently opposing to the idea. Yang kita kena ada dua manusia yang berbeza dengan satu mindset yang sama. Takpelah interpretasi manusia tu berbeza. Kalau samaa , apa guna berforum , apa guna bidas bicara. Apa guna 360' degree yang manusia kira? Its okay to have different mindsets. Its all about tolerating with each other. Macam friendship , wouldn't it be boring if the members inside the group have the same idea - same thinking - same degree on viewing stuff. Bosan kot. Its about assimilating things. Respecting. Value ni semua takkan jadi applicable kalau semua orang ada satu degree interpretation yang sama. Kita share satu kehidupan yang sama tapi berlainan nama - kongsi tanah bumi tapi lain tempat  - kongsi satu semesta tapi kala aku malam , kau siang  - berpusingkan pada 360 sudut . Dalam setiap sudut pandang , pasti ada beza. 

So its okay for you to have your own definition on words. 

Kaya. 
Bijak.
Hensem.
Macho.
Bergaya.

Lima perempuan pasti ada definisi sendiri perihal ini. Juga sebaliknya. 


No comments: