Forever Takkan Move On dari Selandar.

Pesanan penaja kepada adik adik : To my dearest adik adik yang esok insyaAllah ambik result , belajarlah untuk redho dari sekarang and constantly bagitahu diri sendiri this is the best yang kau dah usahakan , and redholah apa jua kemungkinan sekalipun dan bersyukurlah. Dulu masa dapat result , despite orang kata macam macam , I feel at ease Allah nak bagi 7 je sebab aku tahu usaha aku ( secara akademik mahupun spiritually ) tak melayakkan pun untuk aku dapat lebih. But kesan SPM tu aku rasa sampai sekarang , which a strict reminder to myself to never ever again take things for granted like you used to. To value ilmu lebih dari sekadar baca - ngantuk dalam lab leuls . Dan I must say the grades do matter ! but certainly its not everything. Sebab satu hari di masa hadapan , perhaps kau akan duduk dekat tempat akak and say the same thing ! exactly the same thing. 

Lepas ni , apa jua yang kalian dapat , tawaran belajar dia ni lebih dan kurang dari dia ni , itulah masa yang kau betul belajar rezeki ni betul betul rahsia Allah dan usaha kau memang like sangat secebis aaa. lols serious. What happen after this , kau hanya perlu terus berusaha , dan masih berusaaha , berdoa dan tawakkal , he surely puts you in a good path you deserve :) even if its not a good path for you , ketahuilah Allah kata dah dalam Quran , padahal yang kamu suka itu tidak baik untuk kamu juga sebaliknya. Sakit memang sakit tak tipu ( sebab I did it bad last time ( than I wish for and sebenarnya sakit tu datang sebab kau tak bersyukur dan pi compare dengan orang lain - well you can't help but to compare k ! kita manusia dan kita serupa bahahhaha ) The pain would last, but pretty less than a week , the lesson you got last for a lifetime :)

4 years ago,

and obviously puberty did nothing to this girl turning 21 soon. ergh.

Despite people calling it Sisme ke SBPIS ke , I always prefer calling SBPI Selandar as Selandar. Dan after many months telling stories how it feels like dekat Cardiff and hows life treating so far , I guess once in a while I'll fall in the memory lane. Ocassionally aku akan search keyword " SBPI Selandar" in twitter ( though dah dekat 3 / 4 tahun jugaklah tinggalkan Selandar . Pastu nampaklah tetiba ada sorang hamba Allah ni dibash kerana mengatakan reason someone tak masuk sekolah tu is  " Sbp tu tak femes " <--- malas nak layan eja famous pun femes pastu fikir nak popular. ( tetiba haha )

Takpelah , tak popular ke , ceruk mana ke , tempat tu yang aku rindu. Tempat yang tak kira berjuta batu kau terbang sekalipun pun , orang kata tempat jatuh lagi dikenang , inikan pula tempat bermain. Tempat yang signify jatuh bangun Anis Najwa , fasa gelap fasa terang benderang fasa malap mentol tak bertukar ( tetiba sekali lagi hahaha ). Selalu perasaan longing for school ni datang masa esok nak result SPM ( literally esok ) and tetiba kau nampak orang tweet pasal sekolah - result - hashtag #Machinants atas timeline. Perasaan yang takleh describe ni datang sekali dengan scent sekolah , lols aku taktahu nak cerita camne tapi each time I tell you , each time datang sekolah balik , there's this one scent , a nature scent ( sebab Selandar ni in the middle of bukit bukit dan kelapa sawit kot ) and its a calming scent yang aku taknak let go that feeling. Dan aku terbawa bawa perasaan tu sampai ke Cardiff and I'm having trouble distinguishing sebenarnya what's happening ni kau dekat Selandar ke kat Cardippp oi najwa. K. 

Plan nak meetup four machinants di bumi UK soon for #TeachersDayVideoProject plus berukhwah aicewahs. Rindunya zaman belajar depan pintu sebab dah light off. Zaman yang aku taktahu kenapa aku belajar , mungkin sebab tengok semua orang stay up kot. Bahahahha zaman debate , I miss debating like a lot. Duduk surau panas. Bercakap depan orang sambil confuse layan dorm yang two weeks in a row dapat bersihkan toilet ( benda ni kira macam masalah gila k dulu ) . Rinduuuuuuuuuuuuuuuuuu pergi latihan rumah ( fake najwa is fake stop trying hahah ) . Rinduu cakap melayu dengan classmates sebab aku selalu rasa macam why guys kenapa cakap english laju sangat simpan dalam mulut tu ? I met many Hermoine's kat sini miahahhaha ( sebab slang British yang pekat ) 

Though sebenarnya banyak fasa gelap malap dekat sekolah , benda tu kot aku rindu. Takdelah rindu nak patah balik ke zaman jahiliyyah tu , tak sekali kali. Tapi come to think , kalau kau tak pernah rasa jahiliyyah tu , macam mana kau nak tahu kemanisan bila dah overcome fasa jahil tu? Macam mana kau nak pat bahu sendiri and yakin yang kau is a better person than yesterday and insyaAllah a better person untuk esok dan hari akan datang? 

Selandar , tak kira popular tak popular , tempat tu aku semat paku figuratively dalam hati. The teachers are beyond beyond beyond great , the staffs are beyond friendly level , the place is beyond beyond beyond kali dua puluh calming. Plus the people I miss , the hundred and sixty four machinants mungkin jugak juniors yang mewarnai hidup . 

aku fikir kadang tu , okay ke tak move on? Pastu rasa macam eh move on aaa najwa. Tapi aku akan selalu end up kata dengan diri sendiri , takde harm pun tak move on dengan sekolah sendiri. 

aihh aku rindu cat dorm (( tetiba ))

No comments: