Its a wrap. Semester ketiga berakhir.

Ohmaaaaaaaaaaaaai. Like seriously , a helpless , meaningless , clueless semester would be the third semester for now. Well I guess the fourth would eventually worse than this . I bet , from the past experiences. I mean, not mine , but the seniors. haha

Tadi ending final sakit kot , ending dengan macro economics , writing and thinking non stop for 2 hours. I thought an addition of 30 minutes compared to micro paper would at least give some differences - mungkin cam boleh lek lekk sat , boleh pusing pusing pandang muka orang , boleh lekangkung satt pergi toilet. But I was wronggggggggggggggg. Haha sakit mata tengok orang dapat pergi toilet. Boleh lentok kepala atas meja. Psycho gila. Haha. But it ends well. Moga apa yang diusahakan diberikan keputusan yang setimpal hendaknya. 

So semalam had a conversation dengan roomate dengan housemate sambil revise econs. And aku realize semester 3 ni tak jejak tempat tempat lagho seperti Sunway. MID yang entah tiga ke empat puluh kali lalu masa naik ktm . KLCC semuaaaaa. And still duit run out cam air .Blergh. Tak kemana pun duit boleh habis. Apa masalah wahai diri sendiri. Haha. JPA shall consider giving more. Kot. Eh tak , syukur. This semester duit banyak pergi buat pasport , bayar tambang teksi balik buat test dekat PJ , ohhh tab sekor. luls. Nampak gayanya nak berjimat semasa semester 3 adalah hangat hangat tahi itik. Like seriously ergh. 

Despite kehidupan meaningless ni semua , semester 3 dikira sebagai one tough fast semester. 

1. Complete UCAS , personal statement , university application - checked with 23 pound flying. 
2. Law National Admission Test ( LNAT ) - checked with 70 pound ++ flying wee wee wee
3. IELTS - checked with no money flying. Haha. 
4. Final Semester 3 - checked. 

And macam tak percaya diri sendiri gagah melalui segala rintangan dan cabaran aicewohh. Haha. So far, London School of Economics rejected me and I guess its because of taking the law - sebab non-preferred subject.  Diri yang jarang direject ,sekali sekala perlu diberi pengajaran sewajarnya. haha. Hikmah. And alhamdulillah , Cardiff University offered a conditional offer to their Law School. Alhamdulillah. Getting one , which lepas requirement JPA , iktiraf by the Bar . So dia kira macam , lega sikit. Sikit. And for the time being , masih sedang berharap agar dipermudahkan urusan untuk application university lain. 

Friends and love. Semester 3 jugak telah membuatkan mata ini alert. At least towards someone and the feelings vanished. I had a good time with my friends surround. Takde nak fikir love live and nak messed hati sendiri dengan all this blurry things. Banyak lagi benda nak kejar. 

Jadi secara kesimpulannya. 

Semester 4 akan lagi hectic. Aku tahu. Hahah macam tak berapa nak tersimpul je :p 

Moga lebih matang hendaknya. 

No comments: