Oh I miss school.

So everytime when I mentioned about missing that one isolated yet meaningful place, selalu aku cakap aku rindu tempat tu sebab ada batch mates yang seratus enam puluh empat tu but I do realized yang sebenarnya even without the brothers and sisters, STILL I do miss the place. I can say the existence of people surround give and addition colours to it. 

Memandangkan tengah takde modal nak cerita , and memang kepala mood mood lari memory lane je and A-level punya kehidupan hanya sekadar hectic semata . Bangun pagi terkebil kebil cam hape. Pastu mandi . Naik bas . Balik . Hadap laptop. Makan gelak gelak gosip jap. Mintak running man. Tidur. Pehhh cliche. 

Before going even further , I am someone who really into my memories , do really love my school , do really appreciates the days I am there. And still badly wanna go there. Spend another night there. I am too attached ey? So?

Bila ada orang tanya Selandar tu macam mana? Or besar mana? Kat mana eh?

So the words used were , Selandar tenang. Tak besar. Kotak. Sekolah kotak. Asrama kotak. Pusing pusing jumpa orang yang sama. Asrama sekangkang dinosour dengan sekolah. Jauh dari orang ramai. Pepagi macam ala-ala cameron . Wuuuuuuuu ~~~ and every time dapat pergi sekolah, like this year after semester 2 aku selalu *lah jugak * menapak Selandar. From debate training - reunions. And everytime datang , tak boleh cerita aaaa dia punya sayu dengar orang baca ayat quran dekat surau time-time nak maghrib , zikir by the juniors , sayuuuu sangat , sayu yang aku tak rasa masa lima tahun duduk situ. Lima tahun duduk situ , jarang nak rasa seronok pergi surau , sebab surau panas gila gila gila . Tapi bila ada peluang datang balik, hati tu rasa nak jerit dengan semua orang , guys , pleaseeeee appreciate these moments pleasee. Korang takkan jumpa dah tempat ni after this , I mean , its hard. Please appreciate those precious moment being in surau jemaaah sama sama , Subuh gather sesama baca Mathurat . Tak jumpa / jarang jumpa benda tu bila attend college life. Wuaaaaaa.


Ni yang kau kata acah acah cameron tu ? Ini dia? 

Ye anak anak. As experience is the best teacher. Ecewaaaah.


That one morning masa reunion , instead of cuddling dengan machinants sisters dalam bilik rehat , I decided to take a walk dekat padang. Tengok how breezy , how calming Selandar was. Sebab dekat Selandar , nak dengar bunyi kenderaan tu memang jarang , except for HEM yang kejut pepagi pakai hon kereta. Ekekeke. But still, mana nak jugak kan Pegawai Pelajar hon pepagi dekat sini? Mana nak jumpa a dorm with 14 to 16 people , yang balik kelas boleh gegosip jap , plan pakai baju apa sesama , boleh buat turn mandi , turn after iron , jerit dengan kawan ajak makan sesama. Tak jumpaaaa. Kat sini sesiapa jerit panggil kawan tingkat lima , memang wajarrrr kena starlight - oh girl where's you so-called -techno-phone? Y u no use aaa why why?

All those things like gathering pepagi check kuku bagai , sebab nak tengok kuku orang lain, kuku sendiri harus dipotong dahulu. Kat sini, nak potong kuku pun bila perasan nampak kuku sendiri cam hantu. * Itu pun kenkadang selepas seminggu berlalu *  . Tapi berbekalkan ilmu serta tunjuk ajar di bumi bertuah itu , saya terdidik untuk memastikan kuku pendek setiap hari Ahad * wave hands wuuuu * haha. 

Bila tiba hari hari mendesak , I'm pissed to see the magical box that can draw money from it ( the ATM machines ) hahaha , membuatkan diri ini rindu dengan kantin dan dewan makan. Even you'd starve , y'know there's always food supply that you can get without paying ( since dah bayar awal awal ) and you can get food at lower prices and jauhhhh dari anasir anasir barangan yang tidak kurang dari harga RM4. Cry for another thousand years ahead . 

And for more reasons , like my Majlis Tertinggi years , till now I am keen to know who gets the position and kalau ada ain dekat sebelah , condeming on things. Hahah school matters can still be gossips girl. haha but serious , lagi lagi bila gather tiga mahkluk didikan Selandar disini , Ain and Qila. hahha. 

Being here in intec , mingling around dengan budak budak pandai yang majority semua straight A's , knowing the fact that I come from a small tiny new school yang baru nak established, dia rasa macam inferior laaa sikit , but after times , I do realize sebenarnya Selandar lahirkan lots of excellent people . Yang able to be at the stage with others. Past few days before , my roomate said " Tu bukan senior sekolah najwa ke? " One of our batch mate here pinjam / pakai / ambik paper past year abang acap ( the senior in selandar ) and that guy said " Ambik berkat budak 3 A* s " and I was like THREE A STARS? oheeemgehhhhhhh tigaaaa weh a star. Tiga. Die please T.T hahhaha stars for killers alevel subject. Tersedak. Tersedak tiga kali.

So berbekalkan semangat stars tu , saya akan berusaha dengan lebih bersungguh sungguh . Dan sesungguhnya saya merindui dan saya bersyukur ditakdirkan untuk berada disitu , menimba ilmu dan pengalaman , serta menambah range kawan. 

Post scripts : K panjang gila. K ni belum masuk apa yang berlegar dalam kepala. The fingers were too tired doing the essays. Bhahahahha motiff gilaaaa. Tiga je pun essay. Puuuuuu. Yayyy finally got to do the blog post, semalam nak buat , tapi memikirkan ada history esok harinya , ehmmm najwa , simpan dulu perasaan tu. 

I missyaaa Selandar. Sbpi Selandar :')

No comments: