New life with fun experiences.

Assalamualaikum. I can't sleep. My bad. I slept for minutes then suddenly, Ahaaa Matriks. *nak jugak check malam malam wanita ni.

MOE MT 94052410**** , send to 15888.

MELAKA, done science setahun.

Okay tak perlu rasanya nak mencanang satu kampung : Weyh orang kampung, aku dapat Matriks baiii :D

Okay, I am here to share stories. Nampak tajuk post atas : Nampak tak? New life with fun experiences. Ahaaa takdelah apa sangat : Aku dah tau bawak kereta. *haha mesti korang buat double face kan kan. Please. Stop it.Its like, alah perempuan ni, kenapa kecah sangat, bawak kereta JE KOTTT.  For me ,its special kot. Sebab I didn't get any official class or any tutor secara realiti. Faham? I learned how to drive from a phone call. A phone call by one of my girlfriend. credit to Ain Syuhadah.

Note that, I spend my five years di Selandar tanpa sedikit pun pengetahuan nak bawak kereta. My dad never teach me how. My brother didn't teach me how. My mom didn't teach me how. I didn't go for driving class officially. I discovered things by myself, with a help of a PHONE CALL. And yet now, I feel like, driving is awesome. Driving is about calmness. Driving is about calmness. *again calmness. Sebab kalau bawak kereta dalam keadaan nervous dan gelabah : turned out to be : kau gagal JPJ test and enjin termati di tengah jalan. Haha.And its bad to have that kind of situation.

My first time driving is because, I want to have some space for me to settle with the laundry. My first try is basically a HORROR time I guess. I almost give up with driving stuff. Things like : Aku nak drive kereta sorong jee valid on that time. Freakkk me, drive kereta sorong wooo :D . I know what is the break. The gear but one thing , I don't have any ideas regarding clutch. So basically, bunyik kereta tu akan sangat menyakitkan hati dan I hate myself for being so stupid. Ahaha.

Then I called Ain to get some advise on how I am going to make the car move smoothly. Then I got to know one thing : Importance of clutch. Yeayy. Then I managed to make the car move, with times of termati mati. Times like, kereta macam bergerak kebelakang sikit, I guess itu normal. *haha menyedapkan hati. And menipulah kalau aku kata aku tak pernah tinggalkan kesan parut pada wira tersebut :p Haruslah ada langgar tiang itu, langgar tiang ini. Tapi sekarang, things get better, mati mati for sudden tu cuma boleh berlaku sekali . Then aku dah berani dah bawak keluar dari kawasan rumah, Pusing pusing then balik rumah. And there were times yang aku malas nak jalan kaki naik atas ambik surat , aku akan drive kereta * see pemalasnya aku *hahah kononnya nak tunggu surat untuk diri sendiri *hampa datang bila, surat yang datang ialah kad jemputan kahwin =='' .

So, I am saying me is awesome. Learn how to drive from a phone call. And now I can drive smoothly even without any license. Haha. Aku yang takde lesen ni pun, keyakinan drive tinggi :)

So , me seems like asking, Ayah bila nak hantar kakak pergi kelas memandu :)



meet my current boyfriend : POOH HENSEM :)

1 comment:

Nur Athirah Anuar said...

hebaaattt. guwa cemburu. hihi