Convent Infant Jesus ( 1 )

Well I don't know how the conversation started on my twitter timeline, out of sudden, my convent clan yang aku keep - in - touch in virtual life semua gather memories back in pieces. Ahaks.

Oh google , you make my life much easier these days :3

The last time I went to Convent was in 2007 , the day I am taking the 5 A's award. And lepastu dah tak pernah jejak kaki dekat sekolah tu. Tempat jatuh lagi dikenang apatah lagi tempat bermain. I swear that, gimme one more time there, duduk tengah field tu aku boleh recall berkajang memories.

I can;t deny that yang aku punya tahap ingatan masa sekolah rendah adalah amat rendah, mungkin kerana dia sekolah " rendah" * hambar laugh inserted * but somehow there were some things that I could remember.

I still recognize numbers of teachers. Cikgu Munah, Madam Bong. Miss Katherine. Cikgu Ramlah, Madam Leong , Puan Esther, Puan Ong , Cikgu Zaiton, Cikgu Zarina, Miss Tan Yan Peng , Puan Sadnha , Cikgu Khadijah , Cikgu Masliza , Puan Phu, Cikgu Rashidah... and ... Cikgu Saufi * gatal laugh* - i miss you dearly teachers :)) Am I too late to wish, Happy Teachers day? 

Such as ...
Masa dekat 1 Merah, tak colour lukisan dalam buku, waktu semua orang tengah duduk atas tikar, aku duduk depan pintu , kena marah dengan Puan Phu.

* last time I wore the ayam costume for pertandingan bercerita - tahun bila tah*

Darjah 2 Merah, I remembered last time masa Miss Chong punya retirement day , satu kelas berkabung nangis tutup pintu. She was one of my favourite teacher till today.

3 Merah , masa birthday puteri, I was really amazed with her NEMO SUPER BIG CAKE and main anjing anjing * which was balloons * dengan Insyirah dengan Wani dalam kelas. Itu sumpah erks.

4 Merah ... well I couldn't remember any significant thing masa ni. 2004 , mungkin ingatan jauh ke laut selat melaka.

5 Merah , kena lucut jawatan penolong ketua kelas sebab aku kutip buku. Itu sumpahlah moment fuuuuuu kuasa lapan belas. Pastu time rehat , Aunty Irine panggil - jadi pustakawan. weeeehuuu * itu lagi satu nightmare sebab aku malas bertugas * . Choral speakers. First time masuk peringkat negeri, 2nd runners up :))

6 Merah , weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehu final year was awesome sebab satu kelas besaqqq , besar gila. Kependekan akal usha cikgu saufi depan chappel. Menangis dediam sebab trip ke Cameron tak satu bas dengan cikgu saufi. Meskipun hormon keperempuanan attracted to guys on that time tinggi, aku masih survive dengan 5 A * ayat poyo sangat * haha.

* salin nota Puan Tengku - kena marah dengan cikgu Masliza - fluctuations of A's from trial to trial - pergi bookshop main tali , beli game card - makan nasi goreng Wani bawakkan - tidur rumah Mira Asmidar - buku kena baling dari kelas - buat homework depan bilik guru - pergi sekolah pakai tudung dalam kelas gantung tudung dekat kerusi sebelah *

after all. Convent taught me more than I could remember. How I survive speaking English in Selandar , thanks to Convent Years. Survive living without guys. Schooling with multi-racial. That was freakin' awesome.

Aku sumpahlah budak underground dekat Convent * ehhhh yeye je ni, tapi aku rasa ye*  but then, I love it. Mungkin ada sesetengah yang aku dah lupa sebab once habis je primary years, aku dah ke dunia 360 degrees yang lain - Selandar dengan environmentnya . But all those good times, to whom I am close to , with whom I friend with. Bad times , scolded semua, makes me who I am today.

So.... I really wanna go back to Convent to show small gratitude towards the teachers. Cuma belum berkesempatan.

ps. I was googling convent and I saw myself in the picture back in 2006. Woihh gila buruk perempuan ni.


spot that pink girl with tudung kaler kuning * dying *

We are the student of Convent Infant Jesus ,
Together here as one.
To pledge a loyalty to you , the school we love so dear.
We work and play and dedicate ourself to be fair and brave and strong.
So we the student give a cheer , to Convent IJ :)
SO WE THE STUDENTS GIVE A CHEER, TO CONVENT IJ :)

I couldn't recall the exact lyrics. But then I still get the rythm.

No comments: