2014 ? Perhaps another His Magical Plans.

Dulu kannn , ( selalu tauuuu nak intro intro throwback ni , yelah , kita ni kena selalu sedar dari mana kita datang , supaya kita dapat lakar steps yang lebih baik hendaknya di masa hadapan ) 

Officially graduated from Sbpi Selandar like two years ago  nak masuk 3 tahun , despite the 650++ days passed by , it seems like yesterday I am breathing the air there - the chaotic moments - the laughter the tears with dear machinants - the tranquility of the place. I thought school days would last like forever ( masa sekolah dulu , rasa Ya Allah lamanya seksaan berada di sekolah ) , but yeah again being cliche , nothing last that long because A-level yang dua tahun ni pun rasa kejappppp gila ye dak. Semalam a facebook chat popped out - my long lost girlfriend where both declare that we're super best friend but never contact over months - mungkin bond tu terasa masih kuat kerana ingatan dalam ingatan serta doa. Eh apa ni. haha. RINDDDUUUUUU UUU RINDU SERINDU RINDUNYAA * singing loud *

Aku rindu sekolah. Rindu belajar sensorang dekat bushes sebelah padang - membakar lampu tiang ( read burning the midnight oil cececehh )  sambil menelaah pelajaran sambil menahan air mata - konon tabah. Well idk why I choose that spooky place to isolate myself - mungkin laluan bengkel KH terlalu ekstrem. But that was in 2009 I supposed. 

Rindu surau. Berapa kali je jejak surau kolej sejak sejak masuk kolej najwa ? Berapa ? Berapa ? " 
* rendam muka dalam tangki *

K berakhir drama acah acah rindu zaman belasan tahun - sebab diri ini sudah 20 mengikut tahun. Tetapi memandangkan kita sudah lepas zaman uniform - my age increase by dates not by years. So kenkorang boleh declare aku 20 tahun bulan 5 nanti. * taknak kalah *

K drama drama setahun setengah yang lepas ( semester 1 2 3 ) selalu cakap , random babbling saying that I'll miss the surrounding and the people in intec bila masuk semester 4 ni nanti , another 3 days , going back to Shah Alam meneruskan perjuangan yang berbaki semester terakhir . Huh. Maka aku akan menjanjikan lebih banyak drama Sepanyol yang akan berlaku? Ehe. 

Mungkin. 

Semalam cakap dengan ibu , ibu tanya , budak intec ramai dapat 15. Sambil menunduk kepala sambil sambil tetas benang kaki seluar  " Ramaiiiiiii bu . Masuk intec ni , akak jumpa manusia maha pandai , yang kalau dapat kurang satu dua point tu , rasa macam down to the earth gilaaaaaaa , B and C can considered rare . Lain perasaan dia masa dekat Selandar , setakat pass tu , alhamdulillah sujud syukur 12 kali , sebab ramai yang fail * gelak jahat berguling * " . That was efffffffing true gaysss. ( because guys are too mainstream )

2014 is equivalent to MISI UNITED KINGDOM 2014. 

Hey Big Ben ( the clock tower ) , may we meet next year insyaAllah.

Mari terketar bersama sama . Tahu tak betapa susahnya nak motivate diri sendiri supaya catch up balik rythm belajar semua - mengumpul balik semua notes dari sem 1 meski notes biasanya buat cincai gilaaa sebab nak fast revision masa exam dan habis exam dia menjadi tak ubah seperti gumpalan belacan . Perasaan nak hadap external ni sama macam SPM , so emanggg enggak lepas lagi dari system rigid Malaysia. haha. 

2014 jugak menyedarkan diri sendiri bahawa jalan yang ditetapkan oleh Allah ni sangat indah , perfecto. Mungkin 3 tahun lepas tak pernah fikir nak fly. Tak pernah tu tipulah , tapi sejak hadap chemistry physic addmath except for biology - terasa impian itu gelap gelita tak nampak apa . Tu dengan constantly dapat nombor 40 - 70 dalam batch out of 164. Kira budak budak middle yang bakal hidup dengan PTPTN - kerja untu bakar keringat membayar PTPTN. Boleh buat lagu aaa cenggini. haha. Sebab ingat lagi masa INTEL ( interaksi alumni dulu ) , aku khusyuk dengar apa akak abang UIAM cerita apa sebab dalam kepala nak pergi UIA je buat law * like itu jeeeeeeeeeeeee paham tak *  , nampak ramai gilaaaaaaa duduk dengan abe abe akak akak oversea tanya pengalaman , tanya cara cara . Dan saat itu juga dikatakan pada diri sendiri " Najwa , cukup cukuplah berangan , kau tahu kemampuan kau kat mana " 

Tapi Allah plan things. SubhanaAllah , aku sendiri tak boleh deny macam mana magical plan Dia. Meski belum lagi menjejak kaki di negara 4 musim tu , tapi setakat perjalanan yang ditentukan - berkat doa ibu bapa , keluarga , guru guru , kengkawan , dan orang sekeliling. Kalau tak kerana doa dan semangat tu , mana mungkin menapak dekat mana aku berada sekarang. After SPM taught me lots of magical things yang go beyond my expectations and harapan di mata kasar. 

By the way , hari hari lepas memang indah . Down memory lane semua , semuanya indah. Tapi mengharapkan hari hari mendatang juga indah dengan ujian . Sebab melalui ujian , diri ini rasa disayangi . Sebab Allah tak uji kalau Dia tak sayang. Mungkin juga melalu ujian ujian A-level aku terasa lebih disayangi hahahahahhahahaha. 



So 2014 , signify the changes I'll do through the year insyaAllah. Aku tak kuat sendiri , mungkin sekali lagi aku mengharapkan keajaiban and blessings from You O Allah.  Moga mudah urusan. :')

p/s ; kenkadang aku rasa geram sangat , masa tulis post jarang nak keluar idea idea susunan ayat yang baik, bila tulis caption dekat facebook dan sekutunya - lain pulak jadi. K freeeeekus * freak tikus * . Apa motif nak geram sebenarnya najwa? heh

No comments: