A Four Two O Six ( A4 / 206 )

Its been a year and never once I blogged about my dearly housemates , snapping pictures together pun tak pernah and baru hari ni WE HAD A PICTURE TOGETHER.

So this post might be long, since I am mashing up things that happened through A YEAR. TWELVE MONTHS. erks.

Now I am going to tell you about my housemates. 

Despite some people might confessed in the confession page that they're having problem to stay peace and having trouble assimilate themselves with their house members, alhamdulillah I don't have such confessions to make because I reaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaally love my housemate ( ni bukan ayat membodek kerana guwe sudah mempromosi post dekat housemate tatkala post ini masih berada di fikiran  ahaks - nampak jemahnya di situ )

Dulu sebelum masuk intec, aku dah kira kira nak tarik best friend sendiri jadi housemate jadi roomate so aku takdelah nak hadap fasa kenal-mesra , but then Allah surely had a better plan for me , dan alkisahnya disebabkan aku dengan cik bestfriend bukan dalam satu course yang sama, pendaftaran pada waktu yang sama tidak menjanjikan apa apa makna, aicewahhh bunga kemain lulz. K habis kat sini.

So generally , my housemate semua ambik course yang berbeza , datang dari negeri yang berlainan , malah mempunyai degree kecomelan yang berbeza. wahahahha. 

Anddddddd despite the differences that we had , they accept me as who I am. Redha je kalau almost everyday masak bubur je , siap dengan tutorial masak bubur bagai , redha je layan aku merepek disaat mereka khusyuk dan tawadhu di meja sambil menekan kalkulator. Redha layan aku fangirling sebab nampak crush senyum dekat Rafi. And thats whyy I love them. 

Best dapat housemate rajin. Housemate yang tak influence pun aku ke arah lagho dunia. 
Malam malam , or almost every night they will sit at their tables and aku berguling macam penyu dekat atas carpet and merepek sampai bila aku rasa nak tidur. lols. 
Best dapat housemate yang accept both good and bad side we had.
Best dapat housemate yang daripada tengah rancak gosip tetiba boleh masuk genre ekonomi.

This is like year ago pink sheet. Takdok ummu dalam bilik, bakal ummi insyaAllah. hahaha

semangat aku snap rumah kesayangan 3 semester. Rumah yang jarang ada masalah air namun nyamuk menjadi rumah ini sebagai salah satu kawasan pelancongan mereka sekeluarga.

NOW.

LE HOUSEMATES

Three
Two
One


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)



From the left. Kak Nurul Amirah ( because I self proclaimed myself as her sister in law because her brother is dammmmmmit handsome kbai ) , Nureen Hazirah , Nabilah and Najwa. 

The Four N :3


abaikan background yang tak berapa menarik, makcik cleaner dah cabut dah semua kertas kaler kaler dekat board kitaorang. Mira course Pure Science ( she's from Johor ) , Nureen pulak course Social Science bersama waktu French yang menggilaaaa sampai 10 jam seminggu , Nabilah course accounting - seorang manusia yang rajin amat amat amat amat amat nak dicompare dengan roomate dia yang selalu fangirling kereaaa haha. And me, taking law :)







Since we never had our picture together, haaaa ni hamekkkk sekali snap . Huihui.


Tadi kitaorang sama sama imarahkan rumah sendiri buat terawih sama sama , semangat google bacaan between terawih and letak laptop atas sofa , cari qunut nazilah and it feels good to enjoy the ramadhan with them , since this would be our last ramadhan together in intec. Next year masing masing dah start cuti and insyaAllah tengah tunggu masa nak terbang ke negara orang. Ameeeeeen. 

Sama sama cari syurga :')


Through times , I've been thinking things like, I'll be meeting new people after this , after all time do runs fast , seee preparatory college dah masuk semester ke tiga. Tahun depan dah semester akhir. And one of my best memories being here in intec is bila Allah jumpakan aku dengan wanita wanita yang awesome and tak invaded dengan demam kereaaa ( korea ) yang melanda negara. hahah. 

Pesanan Penaja. 

One day, we'll be preparing our steps to grow apart . You and I and us might have different path of life. And maybe we won't meet again once A-levels end. No matter how far we go , I am glad to have you guys in my life. Take care wherever you are. * aku bunyi macam budak semester 4 yang esok hadap paper last dah kenapa T.T * . 

Moga Allah redha dengan perjalanan kita nak chase ilmu dia. May Allah grant you guys good health , infinities of wealth , eternal happiness and grant US Jannahtul Firdaus. May Allah keep the bond that we had strengthen and last till the end. 


Nurul Amirah. Nureen Hazirah. Nabilah. Najwa. 
we're overly attached creatures. invisible bond. lols. 

One day , surely I'll say , I miss A4 / 206.

No comments: