I talk like a married woman. Heh.

Assalamualaikum and a very good morning :)


P/S : THIS POST MIGHT NOT SOUNDS LIKE I'M WRITING. because its rare. Eh? ( apa yang kau cuba sampaikan sebenarnya wahai wanita )

Dah lama tak menulis pagi - pagi. Since the biological clock is hard to predict , my sleeping time semua ke laut. And I freaaaaaaking hate it for having trouble to SLEEP. K tak lawak , trouble to SLEEP. Because I know staying up late , doing nothing beneficial were not a good thing to practice. Lagi lagi bila esoknya kelas pukul 8 pagi.


K sebenarnya macam random sangat. Sebab writing delayed , semalam iye iye nak menulis tapi ada assignment , maka diutamakan apa yang lebih utama.

Apa yang kau nak cakap ni najwa?

So semalam sebenarnya nak cerita pasal One Guy yang aku tergoogle : lulz. I'm seeking for a cerpen to read sebenarnya and suddenly jumpa blog Warkah Buat Isteriku , or something that sound similar to that. A guy ( a duda to be exact ) that lost his dearly wife months ago because of sakit yang isteri dia tanggung for like 2 years. Briefly , dia dah kahwin 4 tahun , 2 tahun isteri dia sihat , 2 tahun sakit. He stated that the blog is something for his wife to read when his wife recover. Okay part tu memang touch le nerves weh T.T sebab isteri dia tak recover pun :'( .

What makes me write about this?

Sebab aku rasa macam terharu ada lelaki macam tu. I mean , memang la wujud kan lelaki camtu , but tak semua lelaki menulis untuk ekspresi or even store memories through writing a blog. Selalunya its normal to see a wife yang stand beside her husband , sakit ke sihat. I said selalunyaaaa. Logically , dalam drama drama melayu etc etc , the guy would definitely ( high chance ) leaving his wife , or carikan pengasuh or kahwin lagi satu or whatever happen to cross your mind. Luls.

So?

So selama ni aku tak pernah fikir pasal benda ni, truthfully . Aku tahu nanti nak kahwin, dapat anak , happily ever after * dancing in the air * , tapi aku tak fikir pun, cuba kalau aku sakit through jalan tu ? Would the other of my part accept or jaga kita just like bila kita sihat. Selama ni kriteria suami semua bersifat sementara dan dunia semata : handsome, romantik semua . Bila baca blog tu, aku nak lelaki macam tu. WAHAHAH benda camni pun aku tak boleh fikir kan T.T

Lelaki yang akan vow his life for a woman that they love. - this sounds too awkward.

And?

and its the power of love. Love punya boundaries tak kenal sihat ke sakit , cantik ke buruk , kekurangan atau kelebihan. There's no boundaries. Bertuahnya si isteri dapat suami yang macam tu, even at some moment , as women , kita akan rasa macam burdensome sebab menyusahkan hidup orang , tak fullfill what a guy want in marriage ( y'know what I mean ) , kita jugak akan start buat drama suruh husband kahwin lain , abandon je kita ( meskipun dalam hati kata lain ) - biasalah perempuan . KANNNN?

By the way , idk if its too early to state this , but...
Dear husband , I want YOU to be the FIRST MAN and the ONLY companion till the end. 


Eiuurgh najwa. You sounds eiu . Tettt.
K bunyi macam wanita yang dah berkahwin lapan puluh tahun.

So bye :)

No comments: