I am a swimmer :)

Assalamualaikum.

Meh dengar orang orang kampung : I am a swimmer :) iyayyy :D

I've done my seventh class *lepas tertunda berbulan bulan. And alhamdulillah getting towards the end for tutoring stuff for swimming. Done with free style and damn tiring. Ahaa tapi aku puas hati. Puas hati dengan diri sendiri. Learner and Chaser. Done free style in two class. Kena practice lebih sikit.

So in my previous blog. I have told you certain steps *baby steps to swim , so aku nak share balik. saja buat pengetahuan.Its a credit when you can swim smoothly daripada asyik buat movement macam swim kononnya tapi kaki cecah lantai ==''

Okay lets learn.Aku nak buat part time swimming instructor . *ahaa ini sekadar angan angan.

1. Bubble. Bubble dalam air like fish does. why. To keep you float.
2. Float yourself and try to move forward *dalam gaya tengah float.
3. Katak kick. A kick which helps you to move even further.
4. Ambik nafas, tekan air :)
5. Gerakkan kaki dalam keadaan lurus dari peha.
6. Gerakkan tangan, bentuk silang dan hayun ke udara. *haha macam mana nak describe.
7. Learn how to take breath between hayunan tangan.

seven simple steps. Simple when you're brave enough. Serious.
*Note that, each time we learn new step. All steps combined .

I felt a sense of relieved when I swim. I got to be a calmer person. Sebab kita kalau swim kena tenang. Kena cool. Kalau tidak, result to drowning of. Or telan air klorin yang sungguh tak lazat.
And when it comes into swimming. I could express everything. The determination to learn the steps.Eagerism . And so many more. Express it with swimming and of course aku nak keep swimming in upcoming days. May Allah ease :')

So, itu je sebenarnya nak share. *haha pandai swim* nanti nak swim dengan Jannah Guider. If He dont know how to, I'll teach him. And aku nak anak anak aku nanti pandai swim jugak. aspired dengan Sophea Isabella :) Keinginan untuk ada kolam renang sendiri adalah sangat tinggi.

Talking about kahwin for sudden *which used to be my feveghet topic in my previous blog. I adore Kak Dena Bahrin. *sila google jika anda tak kenal. Wishing that my path pun lebih kurang dia :') Allah ease it. What is the best in your plan , tawakkal tu'ala'Allah. redha. Kihkih.Okay stop.

I got two pairs of shoes. Thanks ibu. Yaw :)


eh macam lama tak promote muka sendiri. Haha. Ignore me. :*
ini.adalah.muka.seronok.lepas.shopping.di.MP.waktu.malam.selepas.swimming :D

Shoes for kuliyyah and daily life *checkedCheck mark symbol

going to do more list to do. sedang sibuk menggogle apa yang patut.Adios people :)

No comments: