After all, HE is the best planner.

Tell you what? I've done my law paper. * singing zing song translyvania *

Have I told you , I mean through the posts I've made , Rezeki Rahsia Allah. Up until now I strongly believe in the quotes. I mean my life experiences taught me that. * air mata mengalir *

I just wanted to share it here :

Tadi keluar makan kat seksyen 2. Jangan tanya kenapa jauh sangat, aku cuma nak makan Ani Sup Utara, so I went there with my law mates. Coolio masing masing , muka happy habis law. So we went there right after law paper menggunakan T529 * ITS A BUS dear blog tersayang * , sampai sampai pekena ABC special fredoo ,tah hape nama dia tah : but I guess its awesome sebab beli 2 kongsi 9 orang. * ketawa comel *

Kan cuaca lately : moreover kawasan Lembah Klang was not that stable these days. As expected : ITS RAINING. Penat kepala ni susun strategi, macam mana nak balik hostel dalam keadaan aman damai dan sentosa lagi berbahagia. I mean , tak kena hujan lagi. Because I sense my body tempreture naik malam tadi, sebab petang tu jawab psycho dalam air cond yang sejuk bersama baju yang basah. Jarang demam and I'm so scared of demam masa masa final. You know how it feels like kan?

Memang dalam kepala tadi plan camni * sambil mata pandang hujan yang tak akan reda *

Route dari perhentian bas seksyen 18 ke akasia : Hmm *siap lukis hahh*

besarkan untuk tumbesaran : Bayangkan hujan lebat gilos :p 
Petunjuk :
  • Kotak 18 : perhentian bas seksyen lapan belas.
  • --> --> --> : route yang bakal ditempuh.
  • akasia : Tempat yang dituju.
  • Mydin sekadar hiasan semata. Ehh dia wujud kat situ =='

1. Naik bas --> Sampai Intec -->  *kena hujan sebab nak redah masuk intec balik *--> naik bas intec --> sampai depan hostel . conclusion satu : kena hujan.

2. Naik bas --> Sampai perhentian bas seksyen 18 --> *lari lari balik hostel sambil redah hujan* --> sampai depan hosetel. conclusion 2 : kena hujan jugak T^T

3. Naik bas --> Sampai perhentian bas seksyen 18 --> Naik teksi. Conclusion : Idea ini dicemuh sebab dikatakan membazir. Tapi tak kena hujan. Kan? haha

4. Idea keempat agak tidak masuk akal : Meminta belas kasihan pakcik bas RapidKL berhenti betul betul depan hostel. * siapa aku dia nak layan *

So lihat tak bertapa complicatednya kepala aku berfikir pasal benda ni. Because I simply get flu bila kena hujan. And flu wooooo my heads off.

But AFTER ALL, HE IS THE BEST PLANNER. Thank you Allah.

Sebab masa nak tunggu bas, on the way balik : suddenly bas INTEC berhenti depan perhentian bas seksyen 2 tu. To trace whether the bus belongs to UiTM or INTEC UiTM, you just need to see the sign. Stated : CENDANA. Just so you know CENDANA is the hostel for the intec junior boys. Program jangka masa panjang. 1st and 2nd sem.

Glad to Allah jugak, INTEC tak ramai student. I mean, its easy for the pakcik bas to acknowledge us as intec's student * ke pakcik kenal saya je? ehhh haha * : sebab pakcik kata : Kalau korang pakai SARI pun pakcik kenal. * pakcik, apakah? Sari? For serious? * haha And yeah kami selaku warga intec yang berdedikasi, pakcik pakcik bas yang budiman memang dikenali, because that's the staple transport we have everyday is BUS. You got staple food, we got our staple transport. lol.

Maka-nya semua plan plan dalam kepala tadi demolished serta merta. Pakcik Sanusi * I guess I stalked him, sebab pakcik ni alim and dia selalu bawak bas 6.30 sambil bukak ikim.fm * hantar kami balik, betul betul sampai depan hostel , kena hujan, tempias tempias sikit, I mean takdelah basah kuyup, hidup segan mati tak mahu. Haha.

See?

I consider that as rezeki Allah. No one knows. He's the best planner despite plan plan aku selaku seorang hamba. Sepanjang perjalanan balik, aku sangat sangat beryukur dan terharu. I guess no one knows how I feels like. You know. Nak bukak hikayat hikayat lama , kenapa aku sangat pegang the quotes of Rezeki Itu Rahsia Allah.

Yet its a very simple moment .

Dapat balik naik bas. Tak kena hujan. It might looks simple . Like nothing to do to relate with the values in life. But I am taking everything into account. And big yes.

I feel so bless today. Alhamdulillah.

No comments: