Sepohon Rindu Terlerai.

Tak pernah pernah rasanya rajin nak buat review novel. Okay please bare in mind yang title merupakan tajuk sebuah novel. Saya belum putus fius masuk scene jiwang karats.

So what so special about this novel. Sebab utama, there's my full name inside there : Anis Najwa. Woooots . Ni novel lama. For me, it can be considered lama sebab dia published 6 years before : 2006. Bagaimana saya menyedari kehadiran novel ini? I googled my name. Bajet retiss giteww. Haha. I found out this novel tahun 2009, tapi saat tu mana ada akaun bank, ye dakk? Pejabat pos pun jauh nak buat wang pos bagai. Niat pun dikuburkan.

 Back in 2012, teringat akan kewujudan novel ini, tambahan sudah mempunyai akaun bank sendiri ( mata kucing ) ) aku berusaha cari contact number dalam internet to get this novel. Woohoooo I should thank Azeyati Abdul Rahman for this :) RM 20 is worth all this while. Yipee I am a happy kid.


Banyak benda dalam novel ni macam coincidentally the same in my life. Erkk. Ahaaaa assuming.  I mean by names. Ada nama Anis Najwa. She took account but she loves law. In real life anis najwa yang ini tidak sukakan akaun langsung * tak terpernah terlintas di fikiran waras* . Dia belajar dekat UiTM Shah Alam, saya belajar dekat UiTM jugak, tapi INTEC, kolej persediaan ke luar negara. Ameeeen :) . Make it short, Anis ni suka seorang lelaki nama dia Aiman. In real life, I once fall for a guy named Aiman back in primary school because he recites Al-Quran very well. Kecik kecik dah berangan cinta versi Ayat Ayat Cinta. Puihhh. 

So dalam ni ada jugak nama Hakim. Apa life dia ni dikelililngi lelaki ni. Lulz. Haha. Siapa Hakim? In real life he's a brother to my best friend. A junior franked said. Haha . Ada la dulu terminat dua tiga saat ( ni tipu ) : menyedari hakikat umur dan tak sanggup berkakak iparkan sahabat baik sendiri. Niat di hati dikuburkan. Bapak geli perempuan ni jiwang jiwang cam kucing T.T haha .Perempuan ini ditujukan pada diri sendiri. Awkward. LALALA. Dalam novel ni Hakim tu doktor, mehh aku aminkan Hakim real life doktor jugak. One fine day. Ameeeeen. Hakim ni sorang je panggil Anis Najwa as Najwa :p . Lain semua panggil Anis.

So I wuvvvvvv this novel vewyyyy muchhh. 

Karakter yang Anis Najwa ni bawak seems to be similar. Pendam rasa. Aicewaaaaaah. Kasar kasar sikit. Eh samaaalah titew :p hahaha. Well this novel is well versed. Takde jiwang tahap karma. Mungkin cuma tajuk buat alergik sikit. Dalam novel ni jugak, I should bring back my mind back to zaman zaman phone masih tak digunakan secara berleluasa : Pakai phone rumah : Public phone : Balas balas email. Atototo kalau sekarang , gayut phone rumah? Hmmmmph. 

SO, Worth it rasanya susah payah cari novel ni. Selain memberikan rasa retisss kerana nama sendiri ada dalam novel. * rambut gerbang depan kipas * haha

Adios. Thanks Iyza Amyza for writing this awesome novel. Pandai pilih nama :p

Lets see the pictures.

:)


Anis Najwa. Aiman :)

Anis Najwa ni pun minat law macam saya :D

Hakim berkenan dekat Najwa ye? *muka gatal*


hahahahahha * panjang ketawa 12 harakat* adiosss peope.

No comments: