My first driving day :3

Assalamualaikum. Its 1.00 now. And I am writing.

Harus faham. Aku dah lama drive. Cuma tak pernah drive dekat bandar. And its my first time ayah let me to.

Just to share how memorable today is :')

*insert muka cuak. Muka eksaited*

           Today is my very first time ayah allowed me to drive. Like away from the house . Even senanya benda ni tak masuk dalam planning kepala for the-list-to-do in a week. Because I badly wanted to buy scarf dekat Melaka Central. Ahaks terasa hendonnya. Beli scarf . Di Melaka Central. ( MC ) Lulz. So what? I want to buy stuff with cheaper price. Please understand meeeeyhh. Bila fikir balik, tak ramai manusia datang MC *semata mata* nak shopping tudung. Seriously rasa hendonnn weh. T.T

           It was worst than ever. I could never understand myself while I am driving just now. I haven't been using my license for a month. For a manual car. Lulz lagi sekali. Now I am cursed. Haha. It hard to recall segala ilmu dalam kepala regarding how to drive .By any chance,  Do anyone sell Driving for Dummies? Ahakszz again. Seriously WORST. I really hope people could understand me just now. Noobers P. Tambah dengan Melaka yang Maha Hebat Sesak dengan kereta pelusuk negeri. Like seriously , its annoying. Tambah dengan muka ngeri adik adik, tulerr siapa yang nak sangat ikut aku dghivee tadi. Siapaa siapa *mata mencerlang* haha.  Dengan boleh slow dekat highway macam siput vavi. Ohemmmgehh. Itu seksa okay. Aku dengan muka rela bagi orang belakang potong. Potonglah potonglah. I redha. *speed 60km/h*  Bila selamat sampai MC, I decided not to park dalam MC, kerana banyak nak mampuih bas , so I park at the at the mydin. Masuk masuk, ada parking, and my sister was like, hahh rezeki kau la tu. Masuk je parking tu , we just realized tu tempat OKU. lolsssss apa dugaan ini. i've parked my car kot. Pleaseee. I decided not to change the parking, tapi saat turun kereta je, ada manusia OKU pandang. Lolsss again apa dugaan ini. So dengan rendah diri, terpaksa tukar tempat park. And paling tak terima akal, I ask my brother to cop tempat nak parking. Bhahahahahha. Apa jenis driver haku ni? Hakunamatata gilaa.

Ayat paling tak boleh terima akal aku masa dghive :

Adik : Kenapa kau tak tukar masuk gear 5?
Me : Oh dulu akak belajar sampai gear 4 je.



KRIKS.* cengkerik volume lapan belas*

everyone laugh like hell.

Masa nak balik, adik aku siap cakap, boleh tak adik ambik bas balik rumah? Hengkoo memang , tidak tidakk , tidak sama sekali. engko temankan aku balik *muka garang* . Surprisingly I have gathered my confidence masa drive balik. Wehehe. Sumpah balik relief gila tahap giga. Miahahahah.

Balik balik je, semua pakat report aku drive macam mana . Guys, gimme some good expressions boleh tak? I safely drive you guys home tau. *muka puss in boots* Pehh aku berzikir bawak kereta kau faham. At least one good experience I had.

You, brighten my day. Today :)

Lawak. Kbye. :3

No comments: