x² + 2x + WHAT?

Aiceeh apakah propaganda kau di sini wahai wanita. Semalam bercerita perihal A-level. Hari ini quadratic equation pula. Kali ini tertelan dos jenis apa? Potassium cyanide mungkin ( Out of sudden ikut balik jurus scheme science stream )

So I was like enjoying math these days. Which used to be a thing that I Despise I Loathe. So now, all the hatred is just not more than Used To Be. Saat saat tengah cuti ni, sangat amat tidak bijak jika masa yang ada dibazirkan begitu sahaja, ye dakk? Jadi atas kesedaran ( triggered by the homework too ) Maka menghadap mathemathic dengan rela tanpa merasa terpaksa merupakan suatu jenis keajaiban :'p

Gaya macam masuk perang Korea. *aiceh tetiba nak jugak History dia. 

Aku ni jenis yang slow poke for Math. Jadi , untuk menelaah buku teks dan consume steps dia tanpa ada orang atau sesuatu seperti youtube untuk mengajar. Aku akan jadi slow poke kuasa cubic. Amboih bahasa juga tetiba masuk ala ala John Lennon :p . Bare with my slowness. Saat rasa Math terlalu complicated, usually I'll babble on twitter sambil menangis air mata kesedihan. Luls. Mengharapkan ada yang sudi me-reply : Najwa, apa yang awak tak faham. Kita BOLEH tolong awak *berjuraian air mata ke tanah :3. Instead of saying something offensive like : Keep looking at the book. Kalau hadap twitter, sampai ke sudah la tak faham. Shit betul kan bahasa? Siapa kata kalau tengok twitter, sampai ke sudah tak dapat buat? Siapa ? Siapa? Oh lupa. Kau la kan. 

Abaikan. Emosi mencapai tahap lebur.

So the Mathemathic.

After days menghadap buku tercinta, wasabilibilibiliwasabilionggapa. I did something good. Done my homework. Done dengan numbers yang ditinggalkan. Done done done tottemodaisuki. Doraemon.

Math. I shall say that being with you . Kau jenis yang mencabar kepala dengan benda yang aku kurang suka. Bukan tak suka, tapi kurang. Tapi yeah you don't gimme any choice. Hook or Crook , still kena hadap kau. Except for the wonderful first semester. Lulz. Well I try to consume every single formula you have. Trying to consume the concept. Meskipun kadangkala sudah terang lagi bersuluhkan lampu pendaflour bilik bahawa formula tercatat dalam buku teks bukan begitu, tetap mata ini slow poke macam siput sedut masak lemak cili api. Tetap salin formula sendiri dan akhirnya menangis sendiri sebab dari awal formula dah salah. Saat itu mata dan telinga , sudah pasti mereka memakan sumpah seranah dari mulut yang durjana. Aicewaaah kursus bahasa ke kak dekat intec tu? Sastera ikhtisas sangat ( mata ke atas )

So by the way. The C root can be generated by the B root. The cooficient of 2 divide by 2 and kuasakan dengan 2. Ahh don't forget to make the x² single  :) <--- guess what, I need 2 days to realize this. And freakin' slow bukan untuk memahami. ahah. Thanks to Master Google and Youtube. haha. Well at least I am doing something good with the connections.

Allah. Mudahkan urusan-ku. Mudahkan kefahamanku. Berilah ilham-Mu :")

No comments: