Semester 3 .

Semester 3 ends last 1 month , and in fact less than two weeks dah jejak dah balik bumi penuh nyamuk dan pancaroba dunia mamak dan seisinya. Ahaaa maybe I've got older so that I forget to value things surround me - or maybe there's a bigger responsibility to take care of. 

Semester 3 ialah fasa tenang. Tenangkan diri daripada gangguan manusia - well kenkadang tu rasa macam datang kelas invisible habis kriks kriks . Tenang tenang jangan disangka kolam takde anasir , busy semedang dengan kerja kerja jawatan perwakilan kolej. And despite all , banyak masa yang aku introvert diri sendiri. Banyak duduk dalam bilik , ( read : kawasan katil ) . Tak belajar dah dekat meja dekat ruang tamu. Juga dah jarang bercakap - alhamdulillah akhirnya sedikit perubahan pada aktiviti mulut. Tenang juga dengan insecurities belajar Mathemathics ( sebab kalau duduk belakang kelas Math , rasa macam inferior gabansss duduk belakang , I cannot brain numbers x y z and all ) . Nak catch balik rhythm belajar law jugak macam slow. Kenapa kenapa kenapaaaaaa you major law kot najwa. K. Tenang menghabiskan IELTS ( takdelah tenang mana tapi getting an overall band 7 / 9 make my heart at ease ) , habiskan LNAT ( ini tenang sebab rasa macam salah, macam betul tapi macam entah , so dah tak fikir dah - despite melayang duit ayahanda 300 ++ ) and the most vital thing , tenang habiskan university application , 4 answered , Oxford & LSE reject. Cardiff and Manchester offer. Moga mudah masa hadapan insyaAllah. 

Tak jugak merewang ke mana. Least jugak keluar malam - sebab attached dengan laptop and countable movies haha. Tak pun tidur - tak tidur baca online notes. Dan jangan dikira senyap - tetiba jadi ulat buku. Tidak , masih berguling guling. Kadang kadang tu memang malas tahap platipus rebus. Tunggu ada orang datang bilik barulah macam gigih , eh jap nak ajar apa tadi ? Haha. Berkat doa ibu bapa , sanak saudara alhamdulillah . 

Masa tengok result sendiri petang tadi. Rasa tertampar , sebab dah nak masuk semester 4. Ohmaiii dulu rasa macam , eh bila nak masuk sem last bila bilaa. Next semester , real battle yang tentukan like everything life could face at this moment. Menginjak angka 2 , 20 tahun ye awak tahun depan. K , k banyak kali k . haha. Moga semester akhir diberikan pengakhiran yang baik insyaAllah. Moga diberikan ketenangan , tawadhu consistent ibadah wajib mahupun sunat. It'll be hard on me if I stand by myself , jadi disandarkan harapan , jiwa raga semua pada Dia , sebab deep down I know , Dia jaga , Dia pelihara :') 

Mohon doa sesiapa yang lalu line ni. Moga Allah merahmati kita semua :D

SEMESTER 4 , sila beri kerjasama :p

Nampak tu , major law , tapi law B , bebola yang comel. U.U [ click gambar untuk tumbesaran mendadak ] and if anyone is wondering , its over 15. Only 3 major subjects counted which is Law , Econs , English.

No comments: