Perfect Match.

Post ini mungkin berbaur fangirling yang over serta bunyi gross mengada ngada dan loghatt  yang tak dapat dibendung.

Okay aku tak tahu kenapa tapi I am one of the fan of Perfect Match. A reality show from China which basically its the idea of tempat-mencari-jodoh-giteww.  So thanks to NTV7 . Ohhh. Biasanya dia tayang hari Sabtu pukul 6 something and Jumaat at 1.00 am. So biasanya memang aku sanggup stay up ye nak tengok Perfect Match omnomnomnom :3

Maybe its because aku baru lepas tengok episode where Liu Ting Ting akhirnya dapat someone yang macam gila gila gila gilaaaaaaa suka dia. Every single that she wears every week, omoo the guy knew every single thing. Memang datang Perfect Match sebab nak express his love to her. Oemmgee. Terharu makk nokks. Adorable gila laki tu, hensem ye hensem. Koreaaaaaaa *fangirling all over again* *fainted out* , Aku yang perempuan ni pun suka tengok Liu Ting Ting ni every week, like veghy positive . Senyumm sepanjang masa. Oh. Oh Oh. So asiaaan aa dia punya dressing sebab dia rarely pakai seksi meksi ni. K aku macam Joyah bagi review dressing red carpet je gaya.

What makes I could fangirling over Perfect Match ialah kerana Cikgu Le Jia yang hensem. Eh. Well we can see 24 types of woman on the stage. Pembawakan personaliti yang berbeza. Sometimes bila the guy on the stage decide on woman yang likee erkss erkss , aku rasa macam nak sepuk jeee dia lelaju sebab buta. Eh haha. Hormonal disorder juga berlaku kalau the guys yang appeared dari elevator tu hensem kuasa cubic. And kalau yang turun tu macam suam suam kuku kaki jari, kita boleh siap judge : Mamat ni konfemm balik tangan kosong. Hahaha. Tu belum siap buat conclusion yang kalau ada Video dari kawan kawan tu, biasanya last video tu akan mengecewakan.

Mungkin siapa yang membaca ni tak faham apa yang aku merapu unless you watch Perfect Match. Coolio gittuuuuu :3 . K done.

*kau tengok semangat tak semangat aku snap gambau* 
this is the LINK where the Korean Guy bawak dia pergi :') even without the subtitle. Erghh Y U SHO SWEET. 


I wish you happy ever after. Mungkin kami tak saling mengenali. Well even kalau dia baca aku tulis ni, sepatah haram konfem dia tak faham. Takpe takpe. I am just glad you've finally meet your long lost-love mate.

Enough said. Cheering for Perfect Match. awwwwh awwwh.

2 comments:

Dayang ♥ said...

yeahhh ~ saya pun suka tgk liu ting ting ni :) comel je mukanya ~ hehookkk ~

Anis Najwa Nazari said...

Kan, muka dia pure , baik je :))